Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Kuveyt, Bahreyn, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve İhvan'ın siyasi kolu HAP, Ankara'da düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi

KUVEYT (AA) - Kuveyt, Bahreyn, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı yollayarak, masumların hayatını kaybetmesine neden olan, ülkenin güvenlik ve istikrarını hedef alan Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğu vurgulandı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilenen açıklamada, Bahreyn'in her türlü teröre karşı tutumunun sabit olduğu, terörle mücadele için uluslararası toplumun çabalarını birleştirmesi gerektiği belirtildi.

Mısır'da İhvan'ın siyasi kolu HAP Dışilişkiler Komitesi Başkanı Abdulmevcud ed-Derdiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimin yaptığı ya da kime yapıldığına bakılmaksızın terörün her çeşidine karşı olduklarını söyledi.

Ankara'daki saldırıyı kınayan Derdiri, Türk hükümeti ve halkının yanında olduklarını anlattı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği da yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, "Özelde Türkiye'nin, genelde ise Arap ve İslam ülkelerinin güvenlik ve istikrarına kasteden eller, bölgede çatışmaların köklenmesini, savaş fitillerinin ateşlenmesini hedefliyor" ifadesini kullandı.

Karadaği, İslam ümmetine, bazı rejimlerin uyguladığı zorbalık ve baskı nedeniyle ümmeti vuran terör ve radikalizme karşı savaşında Türkiye'ye destek olma çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.