Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
DİSK Genel Başkanı Beko:- "Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, "Kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

DİSK Genel Başkanı Beko, yazılı açıklamasında, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Bu ülkenin yurttaşları olarak, saldırıları kınamak ve lanetlemekle yetinemeyeceklerini belirten Beko, şunları kaydetti:

"Ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, gözyaşlarının neden dinmediğini bizleri yönetenlere sormak gibi bir yurttaşlık görevimiz bulunmaktadır. Başta Suriye olmak üzere halkların ve insanlığın düşmanı emperyalist güçlerin Ortadoğu'daki Arap, Kürt, Türk halklarını sürükledikleri etnik, mezhepsel temelli bir savaş, iddiaların aksine bir tarafın zaferiyle bitmemiştir. Sadece kan ve ölüm getiren bu politikaların başarısızlığını kabul etmek bir yana, bu politikaları Türkiye'ye taşımaya çalışmak tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bir çılgınlıktır. Bu çılgınlığa derhal bir son verilmelidir. Evet bir kez daha tekrar ediyoruz: Tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bu çılgınlığa derhal son verilmelidir. Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz."

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada ise bombalarla yüreklerin bir kez daha parçalandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Etrafımız ateş çemberi. Teröristler, kent merkezlerinde bomba dolu araçlar patlatıyor, hunharca katliam yapıyor. Bu terör saldırısında şehit olan asker ve sivil tüm yurttaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Nereden gelirse, kimler tarafından yapılırsa yapılsın, terörü lanetliyoruz. İnsanlarımızın canları üzerinden hesap yapmayı bırakın savaşı ve terörü bitirin" denildi.

- "Terör karşısında kenetlenmeliyiz"

Dünya Ehlibeyt Başkanı Fermani Altun da saldırıyı kınadı.

Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Altun, "Yapılan bu saldırı yüreğimize kor bir ateş gibi düşmüştür. Terör katliamları ülkemizin birlik ve beraberliğine, geleceğine yapılan saldırılardır. İnsanım diyen herkesin terör karşısında kenetlenmesi gerekir. Bu menfur terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.