Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
EBSO Başkanı Yorgancılar: - "Ankara’da gerçekleştirilen son saldırı da elbette ki amacına ulaşamayacak"- İZTO Başkanı Demirtaş: - "Hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmeli ki her saldırıda daha çok kenetleniyoruz ve hiç kimse, hiçbir örgüt, ülkemizin

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ankara'daki terör saldırısının amacına ulaşamayacağını bildirdi.

Ender Yorgancılar, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklamasında, terör eylemlerinin evlere ateş düşürdüğünü ve yürekleri yaktığını belirtti.

Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum, dayanılmaz bir hal aldı. Ankara’da gerçekleştirilen son saldırı da elbette ki amacına ulaşamayacak. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Ankara’nın kalbinde gerçekleşen hain terör saldırısının herkesi çok derinden sarstığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız, yaralılarımız, onar onar artıyor. Ama bu hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmeli ki her saldırıda daha çok kenetleniyoruz ve hiç kimse, hiçbir örgüt, ülkemizin bu bütünlüğünü bozamayacak. Kalbimizi ağrıtan bu hain saldırıyı lanetle kınarken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim."

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de Ankara ve Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu saldırılar, birlik ve beraberliğimize engel olamayacak. Yaşananlara karşı, son derece duyarlı olmalıyız. Zaman, birlik olma zamanıdır. Terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de saldırıyı düzenleyenlerin asla hedeflerine ulaşamayacağına dikkati çekerek, "Hain tuzakları bozmak için sağduyulu ve kararlı bir duruşun sergilenmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan en büyük şey, Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partiler ve vatandaşlarımızın görüş farklılıklarını bir yana bırakarak, teröre karşı birlikte hareket etme azmini göstermesidir” dedi.

İzmi̇r Tabip, Eczacı, Diş Hekimleri, Veteri̇ner Heki̇mler odalarının "Ulusumuzun ve Türk Si̇lahlı Kuvvetleri̇ni̇n başı sağ olsun" ifadesiyle başlayan ortak açıklamasında da saldırının fai̇lleri̇nin, kuvvetle muhtemel Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün savaştığı güçler olduğu aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Bi̇r yanda etni̇k ayrılıkçı terör örgütü PKK, di̇ğer yanda İŞİD ve benzeri paralı askerlerdi̇r. Ama asıl sorumlu olanlar, bu örgütleri̇ destekleyen, si̇lahlandıran ABD emperyali̇stleridi̇r. Emperyali̇zmi̇n ülkemi̇zi̇ parçalama projeleri̇ne ve onların teti̇kçi̇leri̇ne tavır almayan, alamayan ki̇şi̇ ve kurumlar da bu saldırıların sorumluluğunu taşımaktadırlar. Ulusumuzun acısını paylaşıyoruz."

Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina da terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını, terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Bu arada kentteki bazı yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da terör saldırıları dolayısıyla bazı etkinliklerini iptal etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.