Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
ITC Başkanı Salihi: - "Türkiye'nin başkenti Ankara'da bir askeri servis aracına yönelik düzenlenen hain ve kalleşçe terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı demokrasi ve kardeşliğe yönelik bir saldırıdır''- ITC Milletvekili Aydın Maruf: - "Türkiye

KERKÜK (AA)- Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşet Salihi, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak, bu saldırının demokrasi ve kardeşliğe yönelik alçakça bir saldırı olduğunu belirtti.

AA muhabirine açıklamada bulunan Salihi, ''Türkiye'nin başkenti Ankara'da bir askeri servis aracına yönelik düzenlenen hain ve kalleşçe terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı demokrasi ve kardeşliğe yönelik alçakça bir saldırıdır. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz'' ifadelerini kullandı.

-"Türkiye, Irak halkının yanında durdu"

Türkiye'nin 2003'ten bu yana zor zamanlarda her daim Irak halkının yanında olduğunu, şiddet olaylarından dolayı yaralanan tüm Iraklıların tedavisini üstlendiğini belirten Salihi, ''Türkiye başta Türkmenler olmak üzere Arap, Kürt ve Süryaniler arasında hiç bir ayrım gözetmeksizin kendi hastanelerinde tedavi etmiştir. Sadece sağlık alanında değil, Irak halkına ve özellikle şiddet olaylarından dolayı göçmen durumuna düşen insanlara bugüne kadar yüz binlerce tonluk gıda yardımı ve maddi destekler sunmuştur. Büyük devlet anlayışı bu olsa gerek'' diye konuştu.

Bölgedeki karışıklık ve sorunları daha da genişletmek isteyen tarafların olduğuna işaret eden Salihi, Türkiye'nin Ortadoğu'daki önemli ve ağır konumuna değinerek şunları söyledi:

''Türkiye bölge güvenliği için önemli ve kilit bir ülke. İç güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit tüm bölge ülkelerine yönelik tehdit demektir. Türkiye bölgenin güvenliğine her zaman önem vererek, tüm komşularının yanında durmayı başaran bir ülkedir. Türkiye'yi bu karışıklığa 'iç güvenliğini tehdit ederek sürüklemek isteyenler' yanılıyorlar. Ortadoğu'da bin yıllık etkin bir rolü olan Türkiye, Irak'ın güvenliği ve istikrarı için de oldukça önemli. Demokrasi ülkesi olan Türkiye, bölgedeki önemli örnekliğini sürdürmeye devam edecektir."

- " Türkiye mazlum halklara sahip çıktığı için hedef"

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf da Ankara'da dün düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başkent Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen haince ve kalleşçe terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden askerlere ve vatandaşlara yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah Türkiye'yi hainlerden ve düşmanlardan korusun" dedi.

Saldırıların Türkiye'deki güven ve istikrarı hedeflediğini vurgulayan Maruf, "Türkiye, Suriye ve Ortadoğu'da mazlum halklara sahip çıktığı için bazı güç odaklarının hedefinde. Bu odaklar terör saldırılarıyla bölgesel bir güç haline gelen Türkiye'yi durdurmak istiyorlar" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.