Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Cem Vakfı Genel Başkanı Doğan ile TGTV saldırıyı kınadı

İSTANBUL (AA) - Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu, Vakıfları Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzetin Doğan ile Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Doğan yazılı açıklamasında, terör saldırısını kınadı.

Saldırının en erken sürede aydınlatılması için kurumların üzerine düşen görevi yerine getireceklerine inandığını belirten Doğan, "Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Saldırıyı kınayarak, başsağlığı dileyen TGTV de şu açıklamayı yaptı:

"Bu melun eylemi yapanları telin ediyor, Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bugün karşı karşıya kaldığımız saldırı, güya dost bildiğimiz devletlerin hamiliğinde güneyimizde kurulan kirli terör ittifakının bir girişimidir. Ortadoğu'nun, dünyanın terör merkezi haline gelmesine seyirci kalan dünya devletleri, sivil ve masum insanların ölümlerini, yurtlarından sürülmelerini görmezlikten gelmektedirler. Ülkemizin bölgesindeki onurlu ve haklı duruşunu son Ankara terör saldırısında olduğu gibi terör örgütlerini kullanarak yıkmak isteyenler, kendi oyunları içinde yok olup gideceklerdir.

Daha önce de yaptığımız gibi, bugün de terör saldırıları ve provokatif eylemlerde aklı selim, sağduyulu ve dirayetli olmalıyız. Bölgemizde yaşanılan insanlık trajedisi karşısında, kendi geleceğimiz ve masum halkların geleceği için, devlet, millet bütünlüğümüzü bozmadan yek vücut durmalıyız. Vakıf olarak, ülke içinde ve dışında cereyan eden olaylarda milli birlik ve beraberliğimizi, menfaatlerimizi cesaretle koruyan hükümetimizin ve silahlı kuvvetlerimizin dirayetini takdir ediyoruz."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.