Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:- "Ne terörü gerçekleştirenler ne de onların destekçileri hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır" - ASO Başkanı Özdebir:- "Ülke olarak bu hain saldırılara karşı sağduyumuzu korumalıyız"- TZOB Başkanı Bayraktar: - "Kan

ANKARA (AA) - Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında, "Bu saldırıların hedefi insanlık, kardeşlik, barış, huzur birlik, beraberlik ve gelecek umududur. Ne terörü gerçekleştirenler ne de onların destekçileri hiçbir zaman bu hedeflerine ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin sivil halkın yoğunlukla bulunduğu mekanları ve saatleri seçtiğini belirten Bezci, saldırıların Türkiye'yi, terörle mücadelesinden vazgeçiremeyeceğinin altını çizdi.

Bezci, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan alçakların asla amacına ulaşamayacağını belirterek, ülke olarak bu hain saldırılara karşı sağduyunun korunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da terörün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, "Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir. Milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, birlik ve beraberliğin her şeyin üzerinde olduğunu, bütün vatandaşların bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da acımasız ve hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını, nefret dolu saldırılar nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Hiçbir sorunun çözümünün şiddet olmaması gerektiğini vurgulayan Sanlı, saldırıyı gerçekleştirenlerin insanlık değerlerinin olmadığını ve adalet önünde bunun hesabını vermeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı ise mesajında, "Tırmandırılan teröre karşı yılgınlığa kapılmadan milletçe kenetlenerek tek vücut olup, terörün kökünü kazımalıyız" görüşüne yer verdi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu, kendi hain ideolojisini gerçekleştirmek için hak ve hukuk tanımayan, masum insanların canına kast etmeyi adeta kendine vazife haline getirmiş terör örgütlerinin, hain ve alçakça yapılan bu eyleminin herkes tarafından nefretle kınanması gerektiğini belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal ise saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ifade ederek, "Geleceğimizi hedef alan bu saldırılar, ülkemizin ve milletimizin terör karşısındaki duruşunu değiştirmeye muktedir olamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.