Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
IKBY Başkanı Barzani, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığı bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti ve yaralandı. İnsanlık dışı bu terörist eylemi şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gerekçesi ne olursa olsun sivillere gözdağı verilmesinin, halkın istikrarı ve asayişi bozacak her türlü saldırının, insanlık dışı terörist bir eylem olduğu vurgulanan açıklamada, "Terörist eylem, toplumun güvenliği ve birlikte yaşam için tehlike oluşturmaktadır. Söz konusu terör saldırıları var olan sorunları daha da derinleştirecektir. En kısa süre içerisinde terör ve şiddetin son bulmasını, barış ve kardeşliğin bölgede güçlenmesini temenni ediyoruz" denildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.