Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ege Üniversitesi Rektörlüğü:- "Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırı, bütün kurum ve kuruluşlarımızı sağduyu ile hareket etmeye sevk edecek, toplumumuzu ayrıştıran değil birleştiren değerlere sahip çıkmaya itecektir"- Gediz Üniversitesi Rektörlüğü:- "Te

İZMİR (AA) - İzmir'deki üniversiteler ve sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, amacı toplumda korku, panik ve endişe yaratmak, kin ve nefret duygularını körükleyerek gerginlik ve çatışma ortamını beslemek olan terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiği belirtildi.

Türk milletinin büyük bir sabır sınavından geçtiğinin bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eminiz ki, 13 Mart 2016 tarihinde, başkentimiz Ankara'da gerçekleştirilen hain saldırı, bütün kurum ve kuruluşlarımızı sağduyu ile hareket etmeye sevk edecek, toplumumuzu ayrıştıran değil birleştiren değerlere sahip çıkmaya itecektir. Ege Üniversitesi ailesi olarak menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk Ulusuna başsağlığı diliyoruz."

- Gediz Üniversitesi

Gediz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yönelik insanlık dışı terör olaylarını bir yenisinin daha eklendiği ifade edildi.

Ankara'daki son bombalı saldırı haberiyle bir kez daha acıya boğulduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünün ertesi gününde gerçekleştirilen bu haince eylemi tertipleyenler ile destekleyenleri şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Terör, hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacak, şer odaklarının gücü birlik ve beraberliğimizi bozmaya yetmeyecektir, bu gerçeği yineliyoruz. Terörden medet umanlara verilecek en güzel cevap, daha da kenetlenmek olacaktır."

- "Geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz"

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina da terörün acımasız ve kanlı yüzünü Ankara'da bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

Huzur ve güvenliği hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınadığını belirten Bina, "Ankara'daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Gün birlik ve beraberlik günüdür"

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ise yaptığı açıklamada, tarifsiz bir üzüntü içinde olduklarını belirtti.

Milletin canının bir kez daha yandığını aktaran Ülkü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Acımız büyük. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Gün, birlik beraberlik günüdür. Vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı ve tedbirli davranmalı. Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.