Ankaralı öğrencilerden Beyşehir gezisi

Ankaralı öğrencilerden Beyşehir gezisi
Ankara’da öğrenim gören lise öğrencileri, Konya’nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Ankara’da öğrenim gören Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi bir grup, öğretmenleri nezaretinde geldiği Konya’da, Beyşehir ilçesini de ziyaret etti. Beyşehir’in iki gün süreli misafiri olan öğrenciler, Beyşehir Belediyesi tarafından göl üzerinde düzenlenen tekne turuna da katıldı. Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, tekne turuna katılmak üzere göl kenarına gelen öğrencilerle buluştu.

Gümüşel, yaptığı açıklamada, başkentte öğrenim gören Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini şehirlerinde misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Beyşehir’in, Konya’da doğal güzellikleri ve kültürel, tarihi değerleriyle ön plana çıkan çok nadide bir ilçe olduğunu vurgulayan Gümüşel, bu bakımdan yılın 365 günü yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi.
Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Günaydın ise, okul olarak her eğitim yılının başında milli ve manevi değerleri ön plana çıkan bir Türk büyüğünü öğrencilerine tanıtmak ve anmak için kolları sıvadıklarını söyledi. 2015 yılını okul olarak ‘Yunus Emre yılı’ olarak ilan ettiklerini, bu yılı ise ‘Hazreti Mevlana yılı’ olarak ilan ettiklerini vurgulayan Günaydın, “Bu doğrultuda çalışmalar yürüttük. Okulumuzda Mevlana ile ilgili tanıtımlar, sempozyum ve seminerler düzenlerken bu çalışmalar içerisinde Konya gezisi programı da vardı. Konya gezisinin Beyşehir ayağında buradayız. Son aşamada Hazreti Mevlana’nın Konya’ya gelişinin 788.yıldönümünü karşılama törenlerine katıldık. Çocuklarımıza Beyşehir’i de tanıtmak istedik. Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun da bizlere gereken her türlü ilgi ve kolaylığı göstererek öğrencilerimiz için yat gezisi düzenledi. İzcilik Tesislerimizde konaklarken, iki gün süreyle ilçemizi de gezdik. 60 kişiyle geldiğimiz Beyşehir’den çok güzel anılarla ayrılıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.