Ankaralılar Bayramda sokağa akın etti: Alışveriş merkezleri ve parklar dolup taştı

Ankaralılar Bayramda sokağa akın etti: Alışveriş merkezleri ve parklar dolup taştı
Ramazan Bayramı tatilini Ankara'da geçiren vatandaşlar, alışveriş merkezlerine, tarihi mekanlara ve parklara akın etti.

Ramazan Bayramı tatilini Ankara'da geçiren vatandaşlar, alışveriş merkezlerine, tarihi mekanlara ve parklara akın etti.

Bayram tatilinin 9 gün olması sebebiyle vatandaşların bir kısmı tatilini şehir dışında geçirirken, Ankara'da kalanlar bayramın tadını çıkarmak için sokağa akın ediyor. Ankaralıların en büyük problemlerinden biri olan trafik yoğunluğu da bu bayram tatilinde yerini boş yollara, cadde ve sokaklara bıraktı. Bayramın ilk gününde sıcak havayı da fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte Kuğulu Park'ı ziyaret etti. Yeni doğan kuğu yavrularını gören minikler, bayramın tadını ilk çıkaranlar oldu.

iha-20240410aw180692-8-t.jpg

''ORUCU TUTTUK SIRADA EĞLENMEK VAR''

Ailesi ile birlikte gezmeye çıkan bir vatandaş, "Bayramda ailem ile geldim. Güzel geçiyor. Bir ay oruç tuttuk, onun için şimdi de mutluyuz, bayramı kutluyoruz. Torunum var, şu anda tatilde. Tatilden sonra görüşeceğiz artık" dedi.

iha-20240410aw180692-5-t.jpg

DEPREMZEDE OLAN AİLE TATİL İÇİN ADRESİ ANKARA'DA BULDU

Bir depremzede ise hava değişikliği nedeniyle Ankara'ya geldiklerini belirterek, "Biz Hatay'dan buralara kadar geldik. "Değişiklik olur" dedik Ankara ve Anıtkabir. Şu an ilk günümüz, Kuğulu Park'tayız. Çocuklar için de çok eğlenceli. İlk defa geliyorum, çocuklar için geldik. Hatay'a geri döneceğiz. Anıtkabir'i görmek istediler. Ankara'yı çok beğendik. Umarım herkes görür, gelir" ifadesini kullandı.

Arkadaşları ile birlikte oyun oynayan küçük kız ise, "Bayram çok güzel. Parklarda havanın tadını çıkarıyoruz. El öpüp şeker ve harçlık topluyoruz. Biz normalde İstanbul'da yaşıyoruz, buraya da ziyarete geldik" diye konuştu. Ramazan Bayramı için yazdığı şiirini de okuyan minik kızın şiiri şöyle:

"Bayram geldi, hoş geldi

Bize neşe ve mutluluk getirdi

El öperiz büyüklerimizin, şeker toplar harçlık toplar küçüklerimiz

Buluşur kuzenlerimiz ne mutlu bayram ailemiz."

Kuğulu Park'ta hayvanları seven bir çocuk ise, "Kuğuları sevdim, yeni de doğurmuş galiba. Genelde mahallede futbol oynuyoruz. Yine aynısını yapacağız" dedi.

Bir başka kız çocuğu da, "Çok iyi hissediyorum. Çok para topladım. Herkese iyi bayramlar" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.