Ankaralılara Ankapark müjdesi

Ankaralılara Ankapark müjdesi
Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) mahkeme kararıyla devredilen ve 801 milyon dolara mal olan Ankapark'ın tekrar hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) mahkeme kararıyla devredilen ve 801 milyon dolara mal olan Ankapark'ın tekrar hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme faaliyetleri yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'ın Ankaralıların anketle karar verdiği şekilde yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında açılacağını açıkladı.

ABB, 801 milyon dolara mal olan ve mahkeme kararıyla ABB'ye verilen Ankapark'ı tekrar halkımızın hizmetine sunmak için faaliyetler sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı mevcut havuzlardaki tamir ve revize işlerini, Fen İşleri Daire Başkanlığı ise altyapı faaliyetlerine devam ediyor.

iha-20240123aw126095-4.jpg

OYUNCAKLAR KİRALAMAK İSTEYEN İŞLETMECİLERE VERİLECEK

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ankapark'ta devam eden çalışmalar hakkında başkentlileri bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Seneler sonra mahkeme kararıyla aldığımız Ankapark'ta elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme faaliyetlerini sürdürüyoruz. Dinlenme alanını Ankara halkının anketle karar verdiği şekilde yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları, kütüphaneler ve yeşil alanlarıyla ücretsiz olarak bahar aylarında hizmete açacağız. Oyuncakları ise tek tek kiralamak isteyen işletmecilere vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ŞUBAT AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Parkta oluşan hırsızlık vakaları neticesinde çalınan kabloları yenileyerek altyapı çalışmalarına başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı trafo merkezleri, ana dağıtım blokları, dağıtım merkezleri ve altyapı galeri hattında olan tüm kablolardaki onarım ve bakım çalışmalarını şubat ayında tamamlamayı planlıyor. Ankapark'ta vatandaşların keyifle ve güvenli bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamak için de çalışmalarını sürdüren ABB, parktaki güvenlik sistemleri ile ilgili proje çalışmalarına devam ediyor.

iha-20240123aw126095-3.jpg

MEVCUT HAVUZLARDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ise Ankapark'ta olan mevcut havuzlardaki bakım, onarım ve yalıtım faaliyetleri devam ediyor. Çalışmalar kapsamında mevcut havuzlara su yalıtım uygulaması yapılırken su doldurulmadığı için güneş ve soğuk havanın zarar verdiği yalıtım sistemi sökülüp yerine ısı kayıplarını engelleyen ve enerji tasarrufu sağlayan membran döşendi. Ayrıca, mevcut mekanik sistem odaları ile su dolmuş ve zarar gören tüm pompa, filtrasyon ve mekanik hat sistemleri tamir ve revize ediliyor. Hırsızlık vakaları neticesinde eksilen, çalınan ve zarar gören havuz aydınlatmaları ve enerji besleme hatlarında da yenileme çalışmaları devam ediyor. Mahkeme kararı sonrası parkı devralan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parkta sürdürdüğü altyapı ve havuzdaki çalışmalarını bahar aylarında tamamlayıp vatandaşın hizmetine açmayı planlıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.