'Anneler 'yavrum, kuzum' dedikçe o günü yeniden yaşıyorum'

'Anneler 'yavrum, kuzum' dedikçe o günü yeniden yaşıyorum'
Mardin'de 18 yıl önce şehit düşen jandarma komando er Mustafa Önal'ın annesi Hanım Önal, "Televizyonu açıp bir haber dinleyemiyorum, anneler 'yavrum, kuzum' dedikçe bakamıyorum, aynı günü yeniden yaşıyorum" dedi.

Terör örgütü PKK'nın 1998 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlediği saldırıda şehit olan jandarma komando er Mustafa Önal'ın annesi Hanım Önal, her şehit haberinde acısının katlandığını söyledi.

Anne Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'de vatani görevini yapan oğlunun katıldığı bir operasyonda şehit olduğunu vurgulayarak, oğlunun askere gitmeden önce de sürekli "şehit olacağını" söylediğini ifade etti.

Kendisinin de oğlunun şehadet haberi gelmeden önce rüyasında oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gördüğünü dile getiren Hanım Önal, oğlunun terhisine 23 gün kala şehit olduğunu ifade etti.

Oğluna olan özlemini ve yaşadığı acıyı gözyaşları içinde anlatan Önal, şunları kaydetti:

"18 yıldır bu acı biter mi? Ölünceye kadar yanıyor annem. Dağı gez, taşı gez, nereye gidersen git. İpe sarıl, yorgana sarıl, bal ye, börek ye zehir. Evlat hasretliği biter mi? Ne anneler, ne babalar, ne kardeşler, ne bebekler geride kalıyor. Ne olacak bunların hali, bir 'dur' demediler, hala yanıyor içimiz. Ben televizyonu açıp da bir haber dinleyemiyorum. Orada anneler 'yavrum, kuzum' dedikçe ben bakamıyorum, aynı günü yeniden yaşıyorum, ha onun evladı, ha benim evladım. Biz hepimiz kader arkadaşıyız, Allah başka evlatlarımıza acı, keder vermesin."

"Bizlerin gülmeye ihtiyacı var"

Şehit annesi Hanım Önal, terörün kökünün kazınmasını istediklerini, annelerin, bacıların ağlamaya değil, gülmeye ihtiyacı olduğunu bildirerek, "Allah teröre destek verenleri kahretsin, neden yapıyorlar? Değer mi para için bu kadar cana kıymaya? Allah kahretsin, inşallah kökü kesilir onların." diye konuştu.

Şehidin kardeşi Soner Önal ise ağabeyinin şehit haberi geldiğinde 8 yaşında olduğunu, o anları unutamadığını belirtti.

Sesi titreyerek acı dolu anları ifade etmeye kelime bulamadığını anlatan Önal, "O kadar acı bir haber ki hiçbir zaman hatırlamak istemeyeceğiniz ama hiçbir zaman gözünüzün önünden gitmeyen bir şey. Ben annemi her gördüğümde o acıyı sürekli yaşıyorum." dedi.

Sonar Önal, ağabeyinin şehit haberinin ardından anne ve babasının sağlık durumunun kötüleştiğini aktararak, babasının 5 yıl boyunca ağabeyinin adını sayıkladığını, bu acıyla 2003 yılında da vefat ettiğini söyledi.

Terör olaylarını izlerken aynı duyguları yeniden yaşadığını, özellikle teröre destek veren siyasetçileri izlemek zorunda olmanın kendilerine acı verdiğini belirten Önal, "Biz istiyoruz ki yeni şehitlerimiz gelmesin, analar tekrar ağlamasın, bunun sonu gelsin. Biz her gün televizyonu açtığımızda ağabeyimin katilleriyle yüz yüze gelmek istemiyoruz. Düşünsenize, sizin canınız gitmiş, siz onlarla muhatap olmak zorundasınız, çok acı bir şey bu." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.