İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Annnööww, valla dadından filan yinmezzz…

Annnööww, valla dadından filan yinmezzz…

Ligin ilk yarısında tarihinin en fazla puanını toplayarak rekor kıran Konyaspor’umuz, ikinci yarıya da aynı hızla başladı ve kendisi gibi klasmanda üst sıraları hedefleyen Akhisarspor’u deplasmanda 2-0 yenerek çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

Berbat bir zemin ve anormal bir rüzgar altında oynanan karşılaşma sanki gol atanın kazanacağı bir karşılaşma gibi oynandı. Nitekim kaleye atmış olduğu 2 şutta %100 isabet sağlayan ve bu isabetlerde de tabelayı değiştiren golleri bulan Konyaspor olunca, alınan 3 puanın kıymeti bir kat daha arttı. Artık Konyaspor’un oynadığı karşılaşmalarda sahada ne yaparak oynamak istediğini ve önceliklerinin ne olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Yine önde basıp rakibin oyun alanını daraltmaya çalışan ve takımın her hattıyla yardımlaşan, mücadele eden ancak hücum esnasında da pas oyununu tercih ederek rakibin hatasını kollayan taktiğimiz Akhisarspor karşılaşmasında tuttu ve kısmetli bir günümüzde olmamızla birlikte de 3 puanı alıp şehrimize döndük. Yeni transfer Skubic ise bence faydalı olacak bir futbolcu olduğunu gösterdi. Özellikle 2. golde topu öyle bir top kesti ki kime çarpsa gol olacaktı ve Rangelov’a çarpıp ağlarla buluştu. Bundan sonraki haftalarda dönem dönem  hücumu düşünen ve isabetli ortalar yapan bir bek oyuncusu izleyeceğiz gibi duruyor. Bu noktada özellikle Bajic’in çok daha skorer olacağı bir ikinci yarı izleyebiliriz.

Transfer sezonu henüz kapanmadı ve sanıyorum son saatlere kadar da bu heyecan devam edecek. Yaklaşık 2 hafta var ve bu süreçte de mutlak surette bazı isimler önerilecektir Konyaspor’umuza. Gün geçtikçe aranan oyuncuların bulunma ihtimali düşse de bu tip bir oyuncu bulduğunuzda da maliyeti dip seviyelere kadar inecektir. Transfer borsasının temel gerçekliği budur. Bu nedenle de son anı bekleyen bir taktik güdüyor olabiliriz. Ancak bir sol bek ve bir de orta saha alınması gerekliliği de apaçık ortada.

Hafta içinde Nalçacılılar Taraftarlar Derneği olarak Konya’daki basın mensubu kardeşlerimiz ve abilerimiz ile bir yemekte bir araya geldik. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği bu yemek sonrasında da böyle bir 3 puan kazanmış olmamız gerçekten bal kaymak oldu. Maç sonrasında görüştüğüm birçok dost bu galibiyetin çok ekstra olduğunu ve Konyalı tabiriyle dadından falan yenmediğini belirtti. Gerçekten hiç hesapta olmayan, Aykut Kocaman’ın bile kafasında çok tasarlamadığı bir galibiyet kazanıldı. Alınan bu ekstra 2 puanı bir kenara koyalım, belki bir gün bir yerde lazım olur… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR