Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali

Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali
Devlet Tiyatroları'nca 17-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışı, Hindistan'dan gelen ünlü Taj Express Grubu'nun "Bollywood Müzikali" ile yapılacak- Festivalde, 5 yabancı, 5 yerli tiyatro topluluğu oyun se

ANTALYA (AA) - Devlet Tiyatroları tarafından 17-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali", Hindistan'dan gelen ünlü Taj Express Grubu'nun "Bollywood Müzikali" ile açılacak.

Yerli ve yabancı 10 tiyatro topluluğunun oyunlarını sahneleyeceği festivalin açılışı, Hindistan'dan konuk olarak gelen Taj Express Grubu'nun sergileyeceği "Bollywodd Müzikali" ile yapılacak. Festivalde ayrıca 5 ayrı atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, festivalle ilgili düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 7'nci kez düzenlenecek Tiyatro Festivali'nin zengin bir repertuvarla seyirciyle buluşacağını belirtti.

Festivalin açılışının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hindistan'ın önemli topluluklarından Taj Express'in Bollywood Müzikali ile yapılacağını kaydeden Gürata, "Geçen yıl çok büyük ilgi gördü, o yüzden bu yıl da açılışı Taj Express ile yapalım istedik. Haklı da çıktık. Biletler satışa çıktığı gün satıldı. Şu anda telefonlarımız durmuyor. Hindistan'a büyük talep var." diye konuştu.

Bugüne kadar düzenlenen 6 festivalde toplam 33 yabancı topluluk ve 19 devlet tiyatrosunun, 60 oyun ve 121 temsille seyircinin karşısına çıktığını anlatan Gürata, 6 festivalde 77 bin 125 seyirciye ulaşıldığını bildirdi.

Festivalin geçen yıl Uluslararası Festivaller Birliğine üye kabul edildiğini de anımsatan Gürata, bundan büyük onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

- Atölye çalışmaları

Festival kapsamında atölye çalışmalarının da yapılacağını vurgulayan Gürata, İspanya'nın ünlü flamenko sanatçısı Tatiana Garrido'nun iki gün flamenko ve perküsyon atölyesi düzenleyeceğini anlattı.

Gürata, Almanya'dan Sebastian Kautz ve Frederik Rohn'un Familie Flöz Maskelerinin nasıl oynatıldığı, ABD'den Prof. Dr. Stanton Davis'in sahne dövüşlerinde yakın temas, doğaçlama, aktör için odaklanma ve ses, Fransa'dan Sophie Brech ve Louis Fortier'in trajikomik soytarılar ve oyunculuk sanatı, Türkiye'den Ali Meriç'in de Karagöz yapım ve oynatımı konusunda atölye çalışmaları yapacağını vurguladı.

Festivalin sadece Antalya seyircisine değil, Antalya'da yaşayan yabancı uyruklu hemşehriler için de önem arz ettiğini ifade eden Gürata, Almanca ve Rusça oyun olmasını istediklerini belirtti.

Gürata, kentte yaklaşık 60 bin yerleşik Alman, Rus ve Ukraynalının bulunduğuna işaret ederek, "Onların kendi dillerinde yılda bir kez bile olsa tiyatro oyunu görmelerini istiyoruz. Bu yıl Almanya ve Ukrayna'dan gelen topluluklar olacak." diye konuştu.

- Biletlerin yüzde 85'i satıldı

Festivali yaklaşık 12 bin kişinin izleyeceğini düşündüklerini belirten Gürata, festival biletlerinin yüzde 85'inin satıldığını kaydetti.

Festivalde Ankara ve İstanbul devlet tiyatrolarının yanı sıra Anadolu'nun diğer şehirlerinden gelen tiyatroları da önemsediklerini ifade eden Gürata, şöyle konuştu:

"Van'da, Diyarbakır'da, Adana'da, Trabzon'da, Erzurum'da çok başarılı devlet tiyatrolarımız var. Van depreminden sonra hala Van'a bir tiyatro binası yapılamadı. Devlet Tiyatrosu orada çadırda faaliyetlerine devam ediyor. Ben seyircinin şunu görmesini çok arzu ediyorum. Diyarbakır'da, Van'da, Trabzon'da, Erzurum'da da devlet tiyatrolarımızda yüksek nitelik ve kalite devam ediyor. Oralardan gelen oyuncularımız seyircinin karşısına çıktığında seyirci de bunu görüyor."

- Hangi oyunlar sahnelenecek?

17-27 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek Devlet Tiyatroları Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sergilenecek oyunlar şöyle:

- Taj Expess (Hindistan)-Bollywood Müzikali,

- İstanbul Devlet Tiyatrosu-Erkek Arkadaş ve Cehennem,

- Adana Devlet Tiyatrosu-Macun Hokkası,

- Ankara Devlet Tiyatrosu-Teneke,

- Nikolayev Akademik Rus Dram Tiyatrosu (Ukrayna)-Müfettiş,

- Yllana (İspanya)-Simsarlar,

- Familie Flöz (Almanya)-Hotel Paradiso

- Van Devlet Tiyatrosu-Albayın Karası

- Theatre Fools and Feathers (Fransa)-İki Kafadarın Trajikomik Hikayesi,

- Antalya Devlet Tiyatrosu-Nasrettin Hoca, Bir Gün...

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.