Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali

Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali
Festivalin açılışında Hintli Taj Express grubu, "Bollywood Müzikali"ni sergiledi

ANTALYA (AA) - Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali", Hindistan'dan gelen ünlü Taj Express grubunun sergilediği "Bollywood Müzikali" ile başladı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, sanatın ve tiyatronun birleştirici gücüne inanarak 7 yıldır Antalyalı sanatseverleri festival heyecanıyla buluşturduklarını belirtti.

Antalya'nın yalnızca deniz ve yeşiliyle değil, uluslararası organizasyonlarıyla da Türkiye'nin adını ve gücünü taçlandırdığını kaydeden Birecik, "Bu şehre belki de en çok festival yakışıyor. Biz de bu sene festivalimizde yerli oyunların yanı sıra Hindistan, Ukrayna, İspanya, Fransa ve Almanya'nın seçkin tiyatro ekiplerini ağırlıyoruz. Akdeniz iklimine yakışan samimi ve sıcak bir atmosfer içinde tiyatro izleme keyfini seyircimizle paylaşıyoruz." dedi.

Vali Muammer Türker de sihirli bir el gibi insanın ruhuna dokunan sanatın, ulusalla evrenseli birleştiren, dostluğu, kardeşliği, hoşgörüyü pekiştiren insanlığın ortak dili olduğunu söyledi.

Bu toprakların binlerce yıldır sanatın her türüne, özelikle de tiyatroya ev sahipliği yaptığını ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Antalya, adım başı antik kentin olduğu bir coğrafya. Bu antik kentlerde de kamu binaları, dini tesisler, savunma yapıları kadar, belki onlardan çok daha görkemli amfi tiyatrolar var. Bu tiyatroların taşı, harcı, tuğlası, mimarisi çok önemli. Biz onları bir değer, miras olarak benimsiyoruz ama oradan çıkaracağımız asıl ders, asıl miras, orada üretilen sanatsal birikim ve değerler. Biz bunlara sahip çıkıyoruz ve Antalya'yı Türkiye'nin sanat başkenti yapmanın gayretini sürdürüyoruz."

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata ise dünyanın tiyatrosunun, tiyatronun doğduğu bu topraklarda can bulduğunu, festivali her yıl daha da zenginleştirerek sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini aktardı.

Açılışta daha sonra Hindistan'dan Taj Express grubunun komedi, gerilim, aşk, aksiyon gibi renkli öğelerini barındıran "Bollywood Müzikali" sergilendi.

Bollywood sinemasının kendine has öyküleri ve danslarından esinlenerek hazırlanan müzikal, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Beş ayrı atölye çalışmasının da gerçekleştirileceği festivalde; İstanbul Devlet Tiyatrosu "Erkek Arkadaş ve Cehennem", Adana Devlet Tiyatrosu "Macun Hokkası", Ankara Devlet Tiyatrosu "Teneke", Nikolayev Akademik Rus Dram Tiyatrosu (Ukrayna) "Müfettiş", Yllana (İspanya) "Simsarlar", Familie Flöz (Almanya) "Hotel Paradiso", Van Devlet Tiyatrosu "Albayın Karası", Theatre Fools and Feathers (Fransa) "İki Kafadarın Trajikomik Hikayesi" ve Antalya Devlet Tiyatrosu "Nasrettin Hoca, Bir Gün..." oyunlarını sergileyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.