Antalya Çiçek Festivaline hazırlanıyor

Antalya Çiçek Festivaline hazırlanıyor
12. EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali 20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek

ANTALYA (AA) - Türkiye'de kesme çiçeğin üretimi ve ihracatında önemli bir paya sahip Antalya, 20-21 Mayıs tarihlerinde 12. EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivaline ev sahipliği yapacak.

Karnaval havasında düzenlenecek festivalde 2 milyon dal çiçek, araba süslemelerinde kullanılacak ve halka dağıtılacak.

Antalya'da 2005 yılından bu yana mayıs aylarında düzenlenen Çiçek Festivali, "çiçeğin hasat bayramı" olarak da anılıyor.

Kesme çiçek üretim sezonunun sonunda yapılan festival ile ihracata katkı veren, aynı zamanda yüksek işgücü sağlayan süs bitkileri sektörünün yurt içinde ve dışında tanıtılması ve çiçeğe duyulan ilginin artırılması hedefleniyor.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Çiçek Festivali, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası ve Antalya Gazeteciler Cemiyetinin ortak organizasyonuyla gerçekleşecek.

ATB'de düzenlenen basın toplantısında konuşan ATB Başkanı Ali Çandır, hasat sonu niteliğindeki şenliğin hem Antalya'nın genel yapısına hem de doğasına çok yakıştığını söyledi.

Festivalin artık kalıcı bir hal aldığının rahatlıkla söylenebileceğini belirten Çandır, "Amacımız festivali uluslararası alana taşıyabilmek. Onun için ekip olarak çalışıyoruz." dedi.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da Antalya halkına biraz tebessüm ettirebilmek amacıyla, bu yıl zor şartlar yaşamalarına rağmen festivali bırakmadıklarını ifade etti.

Bağdatlıoğlu, "Antalya halkına biraz olsun tebessüm ettirebilmek ve uluslararası arenada kendimizi tanıtmak için fırsat yaratmaya çalışıyoruz. Bizler ihracatçılar ve üreticiler topraktan aldığımızı Antalya halkına geri vermek istiyoruz. Elimizden bu geliyor. Son hasat dönemimizi paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Antalya'ya kazandırılan en iyi festivallerden biri"

ATSO Başkanı Davut Çetin de Çiçek Festivali'nin Antalya'ya kazandırılan en iyi festivallerden biri olduğunu dile getirdi.

EXPO 2016 Antalya'nın şehirle bütünleşmesinin sağlanamadığını ve sergide doğa ve çevrenin yeterince konuşulmadığını ifade eden Çetin, "EXPO yapıldığı şehirlerle bütünleşiyor ve şehir içinde etkinlikler yapılıyor. Antalya'da bu konuda eksik kalındı. Çiçek Festivali bu anlamda katkı sağlayacak." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin de 12 yıl önce başlayan festivalde çok güzel bir noktaya gelindiğini bildirdi.

G20 Zirvesi ve EXPO 2016 Antalya başta olmak üzere yapılan organizasyonlarla Antalya'nın uluslararası bir kent, marka bir kent haline geldiğini belirten Erçin, "Bu organizasyon başlangıcından bugüne önemli bir noktaya getirildi. Bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta ulaşacağını düşünüyorum." dedi.

- Festival etkinlikleri

20-21 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak çadırlarda çocuklar, EXPO 2016 Antalya atölye çalışmalarına katılacak. Çocuklar için eğlenceli gösterilerin organize edildiği festivalde, peyzaj sergisi ve çiçekten arabalar yarışması düzenlenecek. Cumartesi günü çiçeklerle süslenmiş arabalarla kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

ATSO festival etkinlikleri kapsamında Instagram'da "Antalya ve Çiçek" konulu fotoğraf yarışması da düzenleyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.