Antalya sahillerinde canlılık başladı

Antalya sahillerinde canlılık başladı
Sıcak hava ve turizm sezonunun hareketsiz geçmesi nedeniyle yoğunluk yaşanmayan Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı ve Kleopatra sahilleri, okulların kapanmasının da etkisiyle dolmaya başladı

Sıcak hava ve turizm sezonunun hareketsiz geçmesi nedeniyle yoğunluk yaşanmayan Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı ve Kleopatra sahilleri, okulların kapanmasının da etkisiyle dolmaya başladı.

Dünyaca ünlü plajlar arasında yer alan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Konyaaltı sahillerinde, son günlerde hareketlilik yaşanıyor.

En yüksek nem oranının yüzde 92, hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçüldüğü kentte, yerli ve yabancı turistler, daha çok sabah ve akşam saatlerinde denize girmeyi tercih ediyor.

"Bayramla birlikte hareketlilik artacak"
Konyaaltı'nda işletme sahibi Emrah Akçın, sıcak dolayısıyla öğle saatlerinin sakin geçtiğini belirterek, "Ramazan ayının çok etkisi oldu. Özellikle yerli turist, bayramla birlikte yoğunluk oluşturacaktır. Okullar yeni kapandı, bayramın birinci gününden sonra daha çok hareketli olacak. Turizmin merkezi Antalya, dünyanın en prestijli sahili burası." dedi.

Yabancı tatilcilerden, "Türkiye güvenli" çağrısı
Antalya'nın Alanya ilçesindeki dünyaca ünlü Kleopatra plajında da hareketlilik başladı.

Kentte tatil yapan İsveçli Hansson Parsons da Alanya'nın güneşi, havası ve denizini çok sevdiğini belirterek, Türkiye aleyhine yabancı basında yer alan bazı haberlere tepki gösterdi.

Handover Holland da iki hafta önce Alanya'ya tatile geldiğini, Türkiye'de tatil imkanın maddi olarak da daha uygun olduğu belirtti.

"Ülkemizde, Türkiye'ye gitmeyin, bombalar patlıyor, ölebilirsiniz' deniyordu ama ben bunlara aldırmadım ve geldim. Gözümle gördükten sonra orada söylenenlerin yalan olduğunu anladım." diyen Holland, terör saldırısının her yerde olabildiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.