Antalya Triatlonu

Antalya Triatlonu
ANTALYA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonunca düzenlenen Antalya Triatlonu, halk triatlon yarışları ile başladı.Konyaaltı Beach Park'ta düzenlenen yarışlara,...

ANTALYA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonunca düzenlenen Antalya Triatlonu, halk triatlon yarışları ile başladı.

Konyaaltı Beach Park'ta düzenlenen yarışlara, 5 farklı yaş grubundan sporcular katıldı. Antalyalıların ilgi gösterdiği yarışlarda 8-10 yaş kategorisinde erkeklerde Mücahit Alp Önay, bayanlarda Özümsu Aktan, 11-13 yaş kategorisinde bayanlarda Yosun Tutum birinci oldu.

Triatlonda 14-16 yaş kategorisinde Erol Can Perçiner birinci olurken 17-19 yaş kategorisinde ise erkeklerde Mehmet Polatçı, bayanlarda ise Selin Buket birinciliği elde etti. 20 artı yaş kategorisinde ise erkeklerde Ozan Kanbir, bayanlarda ise Cemile Aksu ilk sırayı aldı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, halk triatlonuna gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Bazı vatandaşların ilk defa triatlonla tanıştığına dikkati çeken Güneş, "Triatlonda ilk kez yarışan bazı sporcular bu spora devam edeceklerini bildirdiler. Çocuklar da bu sporu çok sevdi. Parkurlarda çocuklar yarışırken dışarıdan da büyükleri onlara alkışlarla destek verdi. Halk triatlonları ile yapmak istediğimiz de buydu. Sporu 7'den 77'ye herkese sevdirmek istiyoruz." dedi.

Antalya Triatlonu'nda profesyonel sporcuların yarın mücadele edeceğini vurgulayan Güneş, 508 sporcunun katılacağı bu organizasyon ile triatlon tarihinin en yüksek katılımlı yarışmasına imza atacaklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.