Antalya'da Çamatem Kurulacak

Antalya'da Çamatem Kurulacak
Antalya'da madde bağımlısı çocuk ve ergenlerin topluma kazandırılması için 15 yataklı tedavi merkezi kurulacak - AK Parti Antalya Milletvekili Enç:- "Antalya'da karı koca bağımlı olduğu için çocukları da bağımlı. Buna benzer basına yansımayan vakalar da v

ANTALYA (AA) - Madde bağımlısı çocuk ve ergenlerin kimyasallardan arındırılarak, topluma kazandırılması için Antalya'da 15 yataklı tedavi merkezi kurulacak.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Aşır Aksu Devlet Hastanesi yerleşkesine, Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) inşa edilecek.

Geçen yıl hizmete açılan ve aylık 400 kişiye hizmet veren 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) binası yanına kurulacak ÇAMATEM'de, poliklinikler, laboratuvar, uğraş ve hobi odaları, özel görüşme odaları, seminer odası, mescit, idari birimler, personel ve hasta yatak odaları, detoks ünitesi, kütüphane ve grup terapi odaları yer alacak.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, hekimler ve Yeşilaydan katılımcılar, ÇAMATEM'in yapılacağı alanı inceledi.

Enç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadelenin tüm dünyada önemli olduğunu belirterek, öncelikle bağımlılık yapılmasının engellenmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce 30 yataklı AMATEM'i hizmete açtıklarını ifade eden Enç, 15 yataklı ÇAMATEM'i de kuracaklarını, yakında ihaleye çıkılmasının ardından inşaata başlanacağını belirtti.

Çocukların kimyasallardan arındırılarak psikolojik anlamda destekleneceğini anlatan Enç, onları sosyal hayata döndürmek için de çalışmalarının olacağını anlattı.

Antalya'da kurulacak bin 500 yatak kapasiteli şehir hastanesinin içerisinde psikiyatri servisinin olacağına dikkati çeken Enç, bu anlamda hastaların başka illere gitmek zorunda kalmayacağını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilay ile "Yeşilay Dayanışma Merkezi" kuracaklarını vurgulayan Enç, "Merkezde iki psikolog olacak. Vücudu kimyasallardan arındırılan çocuklara, ilgili bakanlıklar sahip çıkacak. Çünkü maddeyi bırakmak çok zor, başlamak çok kolay." dedi.

- "Gençlerimiz ciddi tehdit altında"

Enç, uyuşturucu maddeleri satmanın terör suçuyla eş değer olduğunu, bununla mücadelede hükümetin elinden geleni yaptığını aktararak, şunları dile getirdi:

"Dün takip etmişsinizdir, Antalya'da karı koca bağımlı olduğu için çocukları da bağımlı. Buna benzer basına yansımayan vakalar da var. Bunlar gerçek ve bunların önlemini almazsak maalesef sayı artacak. Ondan dolayı bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Gençlerimiz ciddi tehdit altında."

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da 18 yaş ve altı gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımı ve ilişkili sorunlarına tıbbi ile sosyal çözümler üretmek amacıyla yatılı ve ayaktan tedavi şeklinde hizmet verecek 15 yataklı ÇAMATEM'in kurulacağını söyledi.

Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadeleye önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ilk defa onay laboratuvarı kuracaklarını ve bunun için gerekli izinlerini aldıklarını ifade etti.

Yılmaz, laboratuvarla kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığının kesin teyit edileceğini sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.