Antalya'da "Kaleiçi Old Town Festivali"

Antalya'da "Kaleiçi Old Town Festivali"
Tarih turizmini canlandırmak için ilk defa düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali" kapsamında "Gelenekselden Moderne" adlı kıyafet ve takı defilesi gerçekleştirildi- Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal:- "Bütün dünyada Antalya'nın denizi ve kumu tanınıyor am

ANTALYA (AA) - Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali" kapsamında "Gelenekselden Moderne" adlı kıyafet ve takı defilesi yapıldı.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen defilede enstitünün üretim atölyelerinde oluşturulan koleksiyonlarından geçmişin ince detay ve nüansları günümüze taşındı. 49 giysiden oluşan defilede geçmişin zenginliği ve görkemli kültürü sunuldu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, defile öncesi yaptığı konuşmada, festivali geleneksel hale getirerek bütün dünyadaki old townlarla buluşturmak istediklerini söyledi.

Antalya'yı ve Türk değerlerini bütün dünya ile buluşturmak istediklerini aktaran Uysal, "Biz de bütün dünyanın değerleriyle buluşmak istiyoruz. Bütün dünyada Antalya'nın denizi ve kumu tanınıyor ama Antalya kenti bir uygarlıklar zincirinin son halkasıdır. Bu yönünü de bütün dünya ile buluşturmak istiyoruz." dedi.

Festival 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.