Antalya'daki Evde Meydana Gelen Patlama

Antalya'daki Evde Meydana Gelen Patlama
Patlamada iki elini kaybeden 17 yaşındaki Özışık'ın yoğun bakımdan çıktığı, tedavisine ortopedi servisinde devam edileceği öğrenildi- Türkiye'nin ilk çift kol naklini yapan ekipte yer alan Doç. Dr. Özkan:- "Altuğ, çift kol nakli için uygun bir aday gibi

ANTALYA (AA) - Antalya'da bir evde meydana gelen patlamada ağır yaralanan 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ın yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığı, tedavisine ortopedi servisinde devam edileceği bildirildi.

Türkiye'nin ilk çift kol nakli ameliyatı ekibinde yer alan Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ise Altuğ'un yüzündeki yaralanma nedeniyle ameliyatında yer aldıklarını söyledi.

Yaralı gencin tedavisinin ortopedi servisi tarafından yapıldığını anlatan Özkan, "Çift kol naklini biz birkaç kategoriye ayırıyoruz. Kol nakli yapılacak hastaların çift kola ihtiyacı ve dirsek altından kolunun kesik olması gerekiyor. Hastalar nakil için psikolojik olarak inceleniyor, dokuları ve böbreklerine ilişkin testler yapılıyor. Uygunsa listeye alınıyor. Altuğ, çift kol nakli için uygun bir aday gibi görünüyor. Bunun için de hem Altuğ'un hem de ailesinin isteğinin olması gerekiyor." dedi.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma yürüten Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğüncen taburcu edilen baba Tuncay Özışık hakkında "taksirle yaralama" suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi.

Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi'nde bulunan 8 katlı bir apartmanın 7. katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, deney yaptıkları öne sürülen TÜBİTAK Gözlemevi'nde görev yapan Tuncay Özışık, eşi Hatice Özışık ve oğulları Altuğ Özışık yaralanmıştı.

Hafif yaralı çift, ağır yaralı oğullarını otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye götürmüş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Altuğ Özışık'ın iki elini kaybettiği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.