Antalya'daki kadın cinayetine müebbet hapis talebi

Antalya'daki kadın cinayetine müebbet hapis talebi
Kuaförlük yapan kadını eşiyle arasını açtığı iddiasıyla öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası istendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da kuaförlük yapan kadını eşiyle arasını açtığı iddiasıyla öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Bayraktar ile müştekiler Hüsnü Ozan Basmacı, Bilsen Kınay, Hüseyin Ateş, Aynur Gülşen ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık ile müşteki Gülşen Bayraktar'ın 10 yıldır evli olduklarını ve çiftin ilişkilerinde problemler yaşadıklarını anlattı.

Bu nedenle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu'nda sanık hakkında çok sayıda soruşturma evraklarının bulunduğunu ve sanığın müşteki Gülşen Bayraktar ile birlikte oturduğu evden uzaklaştırılmasının bulunduğu belirtilen mütalaada, müşteki Gülşen Bayraktar'ın sanıktan boşanmak için dava açtığını kaydetti.

Mütalaada, öldürülen Songül Ateş'in de bu süreçte yakın arkadaşı Gülşen Bayraktar'a destek olduğuna vurgu yapılarak, sanığın Songül Ateş ve Gülşen Bayraktar ile aynı apartmanda oturan ve boşanma davasında aleyhte tanıklık yapan Hüsnü Ozan Basmacı'ya da husumet beslediği ifade edildi.

Olay günü Gülşen Bayraktar'ın oturduğu apartmana giden Songül Ateş'le merdivenlerde karşılaşan sanık Hasan Bayraktar'ın, kendisinin eşi ile ayrılmasına sebep olarak gördüğü Ateş'i 11 defa bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen mütalaada, sanığın apartmandan çıkarken karşılaştığı Hüsnü Ozan Basmacı'yı da bıçakla ağır yaraladığına yer verildi.

Sanığın Songül Ateş'i kasten öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep eden cumhuriyet savcısı mütalaasında, Bayraktar'a ayrıca Hüsnü Ozan Basmacı'yı da kasten öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 15 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

- "Topluma aydın insanlar yetiştirdim"

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanık Bayraktar, olay günü uzaklaştırılması olduğu için evinden eşyalarını alıp Almanya'ya gitmeyi planladığını söyledi.

Almanya ve Türkiye'de 25 yıl öğretmenlik yaptığını anlatan Bayraktar, "Topluma aydın insanlar yetiştirdim, bir öğrencinin kulağını tutup onu rencide edici bir söz bile söylemedim. Hakikaten bu olayın nasıl olduğunu daha yeni yeni anlamaya başladım" dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Gürsu Mahallesi'nde 26 Ağustos 2015'te evden uzaklaştırma cezası bulunan Hasan Bayraktar, evliliğine zarar verip eşiyle ayrılmalarına neden olduğunu iddia ettiği Songül Ateş'i bıçakla öldürmüş, Hüsnü Ozan Basmacı'yı da ağır yaralamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.