Antalya'daki orman yangınlarının çıkış nedeni araştırılıyor

Antalya'daki orman yangınlarının çıkış nedeni araştırılıyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Kumluca'da terörden ziyade bir serada, içeride temizlik yapılırken malzemeler çıkarılmış, dışarıda ateşe verildiği iddia ediliyor. Onu araştırıyoruz." dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'daki orman yangınlarıyla ilgili, "Kumluca'da terörden ziyade bir serada, içeride temizlik yapılırken malzemeler çıkarılmış, dışarıda ateşe verildiği iddia ediliyor. Onu araştırıyoruz. Adrasan için de araştırıyoruz." dedi.

Eroğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısına katılmak üzere geldiği Mecliste gazetecilerin Antalya'daki orman yangınlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yangınları kontrol altına aldıklarını ve bir problemin bulunmadığını aktaran Eroğlu, ülkede her gün 15-20 yangının çıktığını, söz konusu yangınların olduğu gün ise en büyükleri Adrasan, Kumluca ve Gelibolu Yarımadası'ndaki olmak üzere ülke genelinde 18 orman yangının meydana geldiğini bildirdi. Ne kadar alanın yandığı sorusu üzerine Eroğlu, yangından sonra yapılacak ölçümler sonucu alanın belirleneceğini belirterek, yanan bölgelerde ağustosun sonuna kadar toprak işlemesi yapılacağını, eylül ve ekim ayında ise yeniden aynı yere ağaç dikileceğini söyledi.

Yangınların çıkış nedenlerinin ne olduğu sorusuna ise Eroğlu, şu anda çıkış nedeninin belli olmadığını, Valilik ve emniyet tarafından araştırma yapıldığını ifade etti.

"Terör ihtimali var mı?" sorusunu da Eroğlu, "Kumluca'da terörden ziyade bir serada, içeride temizlik yapılırken malzemeler çıkarılmış, dışarıda ateşe verildiği iddia ediliyor. Onu araştırıyoruz. Oradan çıkmış genelde. Büyük ölçüde öyle." diye yanıtladı.

Bakan Eroğlu, Adrasan'daki orman yangınının çıkış nedenini ise araştırdıklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.