"Antalyaspor'un şampiyonluğa oynamasına hiçbir engel yok"

"Antalyaspor'un şampiyonluğa oynamasına hiçbir engel yok"
- Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer:- "Önümüzdeki hafta lig biter bitmez her türlü çalışmaya başlıyoruz. Yeter ki, şehir istesin. Bizim bu şehre getiremeyeceğimiz hiç kimse yok"


ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, "Önümüzdeki sezon Antalyaspor'un şampiyonluğa oynamasına hiçbir engel yok." dedi.

Başkan Gencer ile futbolcular Jean Makoun, Danilo ve Zeki Yıldırım, Muratpaşa Spor Lisesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katıldı.

Gencer, burada yaptığı konuşmada, Antalyaspor'daki 24 yıllık yöneticilik geçmişinde 6 şampiyonluk gördüğünü ve elde edilen son şampiyonlukta da başkan olarak görev yaptığını kaydetti. Gencer, başkanlık görevine geldikten sonra Antalya'yı futbol şehri haline getirmeyi kendine hedef olarak belirlediğini ifade etti.

Gencer, başkanlık görevine başladığında şehrin futboldan uzaklaşmış olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu sene yaptığımız transferlerin ardından kurduğumuz ekiple, İstanbul takımlarının da çok kolay yenileceğini gösterdik. Bu en büyük mutluluk. Artık biz bunlarla yetinmiyoruz. Onları yenmekle ilgili bir şüphemiz yok. Herkesin tuttuğu şehrin takımı dışında bir de İstanbul takımı vardır. Şimdi İstanbul'da yaşayanların, İstanbul ekipleri dışındaki ikinci takımları Antalyaspor olmaya başladı. Bizim için en büyük gurur ve sevinç bu. Şu anda passolige sahip 50 bine ulaşmış bir taraftar sayımız var. Türkiye sıralamasında da yedinciyiz. Yeterli mi, bence yetersiz. Torku Konyaspor şu anda 100 bini geçti. 2,5 milyon nüfuslu Antalya niye 100 bini geçmesin? Her şeyden önce şehrin takımını, asıl takımımız olarak tutmamız lazım. Ona gereken desteği vermemiz gerekiyor."


- "Getiremeyeceğimiz hiç kimse yok"


Dünyanın en güzel yerinin Antalya olduğunu savunan Gültekin Gencer, Antalya'nın, İspanya'nın Sevilla şehrinden her bakımdan iyi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu yıl Sevilla, 5. kez UEFA Avrupa Ligi'nde final oynuyor. Tek eksiğimiz futboldaki başarı. Bunu yıldızlarla kuracağımız kadrolarla yapabiliriz. Samuel Eto'o'yu almaya gittiğimizde bizimle dalga geçtiler. 'Milano'dan mağazadan ayakkabısını alırsınız, fotoğraf çektirebilirseniz büyük başarı.' dediler. Gittiğimiz uçakla Samuel Eto'o'yu aldık Antalya'ya getirdik. Samuel Eto'o gelince dünya yıldızları da birer birer gelmeye başladı. Jean Makoun geldi. Devre arasında da Danilo'yu kadroya kattık. Önümüzdeki sezon Antalyaspor'un şampiyonluğa oynamasına hiçbir engel yok. Yapılacak takviyelerle şampiyonluğa oynayacak bir şehir olması gerekiyor. O doğrultuda önümüzdeki hafta lig biter bitmez her türlü çalışmaya başlıyoruz. Yeter ki, şehir istesin. Bizim bu şehre getiremeyeceğimiz hiç kimse yok."

Antalyasporlu futbolcu Zeki Yıldırım ise kendisinin spor lisesinden mezun olduğunu belirterek, öğrencilere başarı için konulan hedef doğrultusunda sabırla çalışmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Akdeniz ekibinin oyuncularından Danilo, öğrencilere hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmemelerini önerirken, Makoun da iyi bir sporcunun, antrenörünün sözünü dinlemesi ve onların tavsiyesini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Konferansın sonunda Başkan Gencer ve futbolculara çiçek verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.