Antik kente alınmayan motorculardan tepki

Antik kente alınmayan motorculardan tepki
Muğla'nın Ortaca ilçesinde, oteller sahasında bulunduğu gerekçesiyle Pisilis Antik Kenti'ne alınmayan motorcular tepki gösterdi

MUĞLA (AA) - Ortaca'da oteller bölgesinde bulunduğu gerekçesiyle Pisilis Antik Kenti'ne alınmayan motorcular, durumu protesto etti.

Ege Yolcu Motosiklet Grubu üyeleri, Sarıgerme Mahallesi'ndeki Pisilis Antik Kenti'ni dolaşmak istedi. Mahalledeki otellerin sahasında kalan antik kente alınmayan motorcular, bu duruma alkışlarla tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Nadir Şahin, Muğla'nın kültür turizmi açısından Türkiye'nin en önemli kentleri arasında olduğunu söyledi. İstanbul, İzmir ve Antalya'dan gelen motosikletlilere bölgeyi gezdirdiklerini belirten Şahin, "Motorcu arkadaşları Ortaca'daki Pisilis Antik Kenti'ni tanıtmak istedik. Burası valiliğin, kaymakamlığın, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün tanıtım kitapçıklarında yer alıyor. Fakat burası özel otellerin sahası içerisinde kaldığı gerekçesiyle ziyarete kapalı ve kimse alınmıyor" dedi.

Şahin, Muğla Valiliği, Ortaca Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının tanıtım broşürlerinde yar alan Pisilis Antik Kenti'ne İngiltere, İspanya ve Hollanda'dan gelen turistlerin dahi alınmadığını iddia etti. Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden Pisilis Antik Kenti'nin bir an önce turizme kazandırılmasını talep etti.

Yurt dışında ve yurt içinde birçok antik kenti dolaştığını belirten motosiklet grubu üyesi Figen Yılmaz, daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmadığını, antik kenti göremedikleri için üzgün olduğunu dile getirdi.

Eşiyle birlikte gruba İstanbul'dan katılan Turgut Yalçın, "Antik kenti görmek ve gezmek istiyorduk ama özel bir otelin mülkiyetinde olduğu için alınmadık. Bu gibi yerleri yerli ve yabancı turistlerin görmesine engel olunmasını bir türlü anlamıyoruz. Ümit ediyoruz bu yanlış düzeltilir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.