Antika halı ve kilimler müzayedeyle satışa sunuldu

Antika halı ve kilimler müzayedeyle satışa sunuldu
ANKARA (AA) - Sivas, Milas, Beluç ve Hereke yörelerine ait antika halı ve kilimler müzayedeyle satışa sunuldu.Bir otelde düzenlenen müzayedede, AA muhabirine...

ANKARA (AA) - Sivas, Milas, Beluç ve Hereke yörelerine ait antika halı ve kilimler müzayedeyle satışa sunuldu.

Bir otelde düzenlenen müzayedede, AA muhabirine açıklamada bulunan halı tüccarı Mehmet Aydın, üç ayda bir gerçekleştirilen satış etkinlikleriyle, halıların üretildiği ilin ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Halıların, piyasa rakamlarının altında satıldığını belirten Aydın, yöresel halıları satmanın, o bölgenin insanının istihdamı açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Uzakdoğu'dan gelen halıların, sektörü etkilediğine dikkati çeken Aydın, Türk kültürünün yaşatılmasında yöresel ürünlerin katkısının olduğunu ifade etti.

Alışverişe gelenler arasında yer alan Emine Çal da halıların ekonomik açıdan uygun olduğunu ifade ederek, ''Yeni jenerasyon halılarında ruh yok. Buradaki halılar bir sanat şaheseri. Mesela, İran halılarıyla Türkmen halılarının farkını ortaya koyabilen motifler kullanılıyor. O bölgenin ve döneminin kültürünü yansıtıyor. Her bir halıdan yola çıkarak, halı dokuyan topluluğun ruhunu anlayabilirsiniz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.