Antonov İkinci An-225'i Çin İle Üretmek İstiyor

Antonov İkinci An-225'i Çin İle Üretmek İstiyor
Ukrayna devlet uçak üreticisi Antonov’un, dünyanın en büyük ve en güçlü uçağı An-225’in ikincisinin üretiminin tamamlanması ve seri üretimi için Çin ile anlaşma imzalamayı planladığı açıklandı

KİEV (AA) - Ukrayna devlet uçak üreticisi Antonov Yönetim Kurulu Başkanı Aleksandr Kotsyuba düzenlediği basın toplantısında, An-225 Mriya modeli uçağın üretimi ile ilgili bilgi verdi.

Çin firması Aerospace Indurstry Corporation of China (AICC) ile dünyanın en büyük uçağı An-225’in modernize edilerek ikinci kopyasının üretilmesi konusunda çerçeve anlaşması imzalandığını hatırlatan Kotsyuba, yıl sonuna kadar proje anlaşmasını imzalamayı planlandıklarını bildirdi.

Kotsyuba, “Bu yıl içinde proje ile ilgili anlaşmanın imzalanmasını planlıyoruz. Bir çok şey Çin tarafına bağlı. Bizim tarafımızdan bir problem yok” dedi.

Şimdilik Çin tarafının uçağın üretim süresi ile ilgili herhangi bir tarih vermediğini ve finans hususunda da herhangi bir anlaşmaya varılmadığına değinen Kotsyuba, tarafların konuyu tartışacaklarını bildirdi.

Kotsyuba, proje anlaşmasının daha sonraki aşamada Çin’de seri üretime geçebilme imkanı oluşturabileceğine de işaret etti.

30 Ağustos’ta Ukrayna’nın uçak üretim ve servis firması Antonov, AICC ile An-225 model uçak programı işbirliği anlaşması imzalamıştı. Çerçeve niteliğindeki anlaşmaya göre ilk etapta An-225 Mriya uçağının ikincisinin modernize edilerek üretiminin tamamlanması ve teslimatı, ikinci etapta da seri üretimi hedefleniyor.

Sovyetler Birliği döneminde ilk olarak uzay mekiği taşıyıcısı olarak düşünülen An-225, 640 ton azami kalkış ağırlığına sahip. Uçak, doğal felaketlerde insani yardım maksadıyla da kullanılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.