Antutu'da En İyi Telefonlar Listelendi!

Antutu'da En İyi Telefonlar Listelendi!
Benchmark uygulamasında hangi telefonlar ilk sıraları paylaşıyor?

AnTuTu, 3. çeyrekte en yüksek puan alan telefonları gösteren tablo yayınladı. Birinci sırada 48792 puanla Meizu MX4 yer alıyor . İkinci sırada ise 48622 puanla Samsung Galaxy Note 4 bulunuyor , son olarak da 48385 puanla Samsung Galaxy Alpha üçüncü sırada. Daha akabinda sırayla OnePlus One ve diğer telefonlar geliyor. İlk üç cihazın puanları arasında çok bir fark yok.

Gelelim bu yüksek performansın kaynağına. Meizu MX4'te MediaTek'in MT6595 yongası var. Bu çipin 4 çekirdeğini 2.2 GHz'lik Cortex-A17, geri kalan 4 çekirdeği de 1.7 GHz'lik Cortex-A7 oluşturuyor. GPU'su ise PowerVR G6200. Galaxy Note 4'te ise 2.7 GHz'lik 4 çekirdekli (Krait 450) Snapdragon 805 var. Galaxy Alpha'da ise Samsung'un kendi yongası 8 çekirdekli Exynos 5430 çip var. Bu çipin özelliği ilk 20 nm'lik HKMG (High-k Metal Gate) yongası olması. 8 çekirdeğin 4'ünü 1.8 GHz'de çalışan Cortex-A15 oluşturuyor. Geri kalan 4'ü ise 1.3 GHz'lik Cortex-A7. Yonganın diğer özelliği ise HMP (Heterogeneous Multi-processing), diğer bir deyişle tüm çekirdekler lazım gelen olduğunda aynı anda çalışabiliyor. GPU'su ise Mali-T628MP6.

AnTuTu bunun yanı sıra 3. çeyrekte hangi memlekette hangi telefonunun popüler olduğunu da ortaya koydu. Galaxy S5 Amerika'da en çok fazla deneme edilen cihaz olurken, Tayvan'da HTC One M8, Çin'de Xiaomi Mi 3, Hong Kong'ta Xiaomi Redmi Note, Rusya'da LG Nexus beş ve Güney Kore'de LG G3 olduğu gözüküyor. Bütün listeye buradan göz atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.