Apa 10. Genel Kurulu

Apa 10. Genel Kurulu
TBMM Başkanvekili Aydın, misafir ülke heyetleri onuruna akşam yemeği verdi

İSTANBUL (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurulu için İstanbul'da bulunan üye ülkelerin başkan ve heyetleri onuruna akşam yemeği verdi.

Yemek önceki konuşan Aydın, Türkiye’nin 2017-2019 yılları arasında üstlenecek olduğu APA Dönem Başkanlığı çerçevesinde, "Asya’da Barış ve Kalkınmanın Sürdürülmesi" temalı Genel Kurul'a ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

APA’nın, Asya’daki en büyük parlamentolar arası kurum olarak, Asya’nın istikrarı, refahı ve kalkınmasına büyük katkılar sağladığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Çağdaş dünyamızın gerekli bir unsuru haline gelen parlamenter diplomasinin önemli bir kurumu olan APA’nın sosyo-kültürel, siyasi ve ekonomik alanlar dahil olmak üzere geniş bir yelpazede yürütmekte olduğu çalışmaların sadece Asya kıtası ülkeleri için değil küresel düzeyde önem taşıdığına inanıyorum. Asya kıtasının yeniden dünyanın cazibe merkezi haline gelmesine parlamenterler olarak hep birlikte katkı sunacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle Dönem Başkanlığımız sırasında, üye parlamentolar ve Genel Sekreterliğin iş birliği ve desteğiyle bu yöndeki çalışmaları güçlendirmek ve ileri götürmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi teyit etmek isterim. Ayrıca son genel kurulda FETÖ terör örgütüne karşı ortak duruş sergilediğiniz için hepinize teşekkür ederim."

Yemekte, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu müzik dinletisi sundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.