Apple, iki senede Çin’e 25 mağaza açacak

Apple, iki senede Çin’e 25 mağaza açacak
Çin’e ziyarette mevcut bulunan Apple’ın CEO’su Tim Cook, iki sene içinde Çin’de 25 mağaza açacaklarını belirtti . Cook, bu mağazaların Hong Kong ve Tayvan’ı da kapsayacağını ifade etti.

Tayvan’da mağazası olmayan Apple’ın Hong Kong’da 3, anne kıta Çin’de ise Pekin ve Şanghay şehirlerinde olmak üzere 11 mağazası bulunuyor. Çin, ABD ve Avrupa ardından Apple’ın en çok büyük üçüncü pazarı konumunda bulunuyor. 

Cook, Çin’in Apple için ilerki zamanlarda gelirine katkıda bulunacak en çok büyük memleket olacağını ve bunun bir lahza meselesi olduğunu iddia etti.

Tayvan ve Hong Kong’u da içine alan ‘’Büyük Çin Pazarı’’nın Apple’ın gelirlerinin % 14’ünü oluşturduğunu ifade eden Apple’ın CEO’su, Çinlilerin çoğunun şirketin ürünlerini alacak gücü bulunmadığı belirtti . Çin’in dünya tarihinde çok fazla sayıda insanın orta sınıfa dahil olduğu çok büyük bir pazar olduğunu da sözlerine ekledi. 

Bilgisayar ve telefonlarda dünyanın en çok büyük pazarı olan Büyük Çin’de Apple'ın satışı, Senenin ikinci mali çeyreğinde rekor kırarak % 11’e yükseldi ve 8,8 milyar dolar oldu. 2. çeyrekte Apple’ın % 6,5’lik pazar payını oluşturan Çin, akıllı telefon pazarında 6'ıncı sırada bulunuyor .

Cook, hâlâ Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Okulu için danışma kurulunda bulunuyor ve üniversitede bir toplantı düşünüyor . Ayrıca Cook'un, Çin’in dev arama motoru Baidu ve elektronik alış-veriş sitesi Alibaba’nın yetkilileriyle de görüşeceği acıkladı .
CİHANApple, iki senede Çin’e 25 mağaza açacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.