Apple iPhone 6’nın Tasarımı Kopyalandı mı?

Apple iPhone 6’nın Tasarımı Kopyalandı mı?
Apple’ın iPhone 6’sının tasarımı, harbiden çalıntı olabilir mi? Ciddi iddialar böyle diyor! Apple’ın başı bir türlü dertten kurtulmuyor. Son cepleri iPhone altı ve iPhone altı Plus ile yeterince mesele yaşayan Apple’a bir vuruş daha geldi.

Apple’ın iPhone 6’sının tasarımı, harbiden çalıntı olabilir mi? Ciddi iddialar böyle diyor!

iphone
Apple’ın başı bir türlü dertten kurtulmuyor. Son cepleri iPhone altı ve iPhone altı Plus ile yeterince mesele yaşayan Apple’a bir vuruş daha geldi. evvel iPhone altı Plus’ın “bükülme” problemi, peşinden iPhone 6’nın kamerasını yerinden “çıkması” benzeri dertlerle tenkit oklarının hedefi durumuna gelen Apple, bu defa, bir çok vakit kendisinin başkalarına yönelttiği bir suçlamayla, “patent hırsızlığı” suçlamasıyla karşı karşıya.

İddia, Çinli üretici Digione’dan geldi. Çinli akıllı telefon üreticisi eylül ayında iPhone 6’nın ortaya çıkmasıyla beraber avukatları vasıtasıyla Apple’ın merkez ofisine bir name gönderdi. Mektup, patent ihlaline ait kaygıları içeriyordu. Zira iPhone 6’nın dizaynı Digione’ın 100+ adındaki akıllı telefonuna epey bir benzer yapıda. 100+’ın patentini temmuz ayında alan Digione, bu cebiyle Android çatısı altında 5.5 inç ekran ve 8 çekirdekli MediaTek işlemci benzeri donanım sunuyor.

Şu an için Apple’dan patent ihlaline karşı bir yanıt gelmedi. Bakalım, son vakitlerde başı bir türlü dertten kurtulmayan Apple, bu konu için iyi mi bir yol izleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.