Apple, tecrübe arıyor

Apple, tecrübe arıyor
Apple sanal gerçeklik gözlüğünü el altından geliştiriyor mu?

Cupertino'lu şirketin bundan önce su yüzüne patentlerinde sanal gerçeklik gözlüğü de saptanmıştı . Ama bu cihazın durumu belirsizdi. Kimi zamanlar patentler sadece koruma amaçlı da alınıyor, demek oluyor ki sanal gerçeklik gözlüğü olmayabilirdi de. Apple'ın yeni iş ilanı sanal gerçeklik hususunda kafaları karıştırdı.

9to5Mac sitesinin yaptığı habere göre Apple, sanal gerçeklik uygulamalarında tecrübeli birini aradığına dair iş ilanı verdi. İlandaki özellikler 3D grafikler ile beraber sanal ve ayrıştırılmış gerçeklik konuları üstüne uzmanlanmış mühendis için. Sanal gerçeklik cihazlarında Google ve Samsung'un attığı adımlar biliniyor, Apple da belki rekabete girebilir.

İş listesinde "Mühendis prototip ve kullanıcı testleri için sanal gerçeklik sistemleri ile entegre olan yüksek performanslı uygulamalar oluşturacak." ifadesi bulunuyor .

Sonuç olarak bu iş ilanı Apple'ın gelecekteki planları hakkında çok fazla ayrıntı sağlamıyor. Belki iş ilanı Apple'ın gelecekteki sanal geçreklik bulmacasının ilk parçası olabilir. Yeni nesil yazılım deneyimleri yaratmak , arayüz ve tatbikat geliştirmek için yardımcı olabilir. Şirket aynı dönemde 3D ekran (Hep söylenen TV) ya da bir Iphone üstünde çalışıyor olabilir. Olasılıklar çok fazla ancak Apple ne düşünüyor olursa olsun uzun bir zaman bu mevzu ile ilgili bildiri beklememek gerek .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.