Ar-Ge'ye geçen yıl 6,2 milyar lira harcandı

Ar-Ge'ye geçen yıl 6,2 milyar lira harcandı
Türkiye'de merkezi yönetim bütçesinden araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri için geçen yıl 6,2 milyar lira harcama gerçekleştirilirken, bu yıl için ise 7,5 milyar lira başlangıç ödeneği ayrıldı

Türkiye'de merkezi yönetim bütçesinden araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri için geçen yıl 6,2 milyar lira harcama gerçekleştirilirken, bu yıl için ise 7,5 milyar lira başlangıç ödeneği ayrıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Merkezi Yönetim Bütçesinden Araştırma Geliştirme Faaliyetleri İçin Ayrılan Ödenek ve Harcamalar, 2016" verilerini yayımladı.

Merkezi yönetim bütçesi üzerinden gerçekleştirilen hesaplamalara göre, Ar-Ge için geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 6 milyar 173 milyon lira harcama yapıldı. Bu sonuca göre, 2015 merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge faaliyetleri için gerçekleştirilen harcamaların Gayrisafi Yurtiçi Hasıla içerisindeki oranı yüzde 0,32, merkezi yönetim bütçe harcamaları içerisindeki payı ise yüzde 1,08 oldu. Bu oranlar, 2014 yılında sırasıyla yüzde 0,32 ve yüzde 1,12 idi.

2016'daki başlangıç ödeneği 7,5 milyar lira
Bütçe başlangıç ödenekleri esas alınarak yapılan tahmini sonuçlara göre de 2016 yılı merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge için tahsis edilen başlangıç ödeneği 7 milyar 461 milyon lira oldu.

Ar-Ge faaliyetlerine yönelik vergi indirim ve istisnalarının toplamı ise geçen yıl 1 milyar 722 milyon lira olarak gerçekleşti. Dolaylı Ar-Ge desteği, bu yıl için ise 1 milyar 914 milyon lira olarak tahmin edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.