Araç Muayenesi Geçenlere Fırsat

Araç Muayenesi Geçenlere Fırsat
Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle gelen af sonrası araç muayene istasyonları dolup taştı.

Torba yasa olarak bilinen yeni düzenleme ile trafik cezaları, vergi borçlarına, köprü ve otoyol geçişlerine getirilen aftan faydalanabilmek için başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde bitiyor. Araç muayenesini yaptırmayanlar içinse son gün 31 Aralık.


MUAYENE İSTASYONLARDINA KUYRUK VAR

Yıllardır araç muayenesini yaptırmayan sürücüler, Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte araç muayene istasyonlarına akın etti. Özelikle kırsal kesimde traktör sürücüleri istasyonun önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

1 HAFTALIK KUYRUK OLUŞTU

Gelirin tarıma dayalı olduğu ilçelerde traktörler sahipleri uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı sürücüler gezici muayene istasyonu olarak kullanılan sanayi bölgesine, araçlarını 1 hafta önceden sıraya koydu.

YILLARDIR MUAYENE YAPTIRMAYANLARA FIRSAT

Sürücüler arasında, 10 yıldır araç muayenesini yaptırmayanlar bile var. Bu tür sürücülerde, yasadan faydalanarak kuyruğun uzunluğuna aldırmadan aracını muayene yaptırıyor. Araç muayene istasyonlarında, Aralık ayına kadar yoğunluk yaşanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.