Araç sahiplerine güzel haber!

Araç sahiplerine güzel haber!
Petrol fiyatları son 4 yılın en düşük seviyesinde. Hem devlet kazandı hem benzin ucuzladı.

Haziran'dan itibaren yüzde 25'e yakın düşüş gösteren petrol fiyatları, petrol ithal eden ülkeler için milyarlarca dolar tasarruf imkanı sunuyor. Brent petrolün varil fiyatı, Haziran sonundan itibaren gerilemeye başlarken, son 4 yılın en düşük seviyesine ulaşıp 85 doların altına indi. Fiyatlardaki düşüş petrol ihracatçısı ülkelerin gelirlerine darbe vururken; petrol ithal eden ülkelerin cari açıklarının azalmasına yardımcı olacak. Dünyanın en çok petrol ithal eden ülkesi ABD ve onu takip eden Çin, petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi halinde 100 milyar dolara yakın tasarruf edebilir. Dünyanın en çok petrol ithal eden 13'üncü ülkesi Türkiye'nin 15 milyara yaklaşan petrol ithalatı giderleri, 3.2 milyar dolar azalacak. 

BENZİNDE İKİNCİ İNDİRİM 

Benzinde ikinci indirim yapıldı. 11 kuruşluk indirimi, 8 kuruşluk indirim izledi. İstanbul'da benzin fiyatlarının ortalama 4.71-4.72 lira seviyelerine gerilemesi bekleniyor.

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.