"Arakan'dan Kaçış" Beyaz Perdeye Aktarılıyor

"Arakan'dan Kaçış" Beyaz Perdeye Aktarılıyor
İSTANBUL (AA) - Yönetmen Murat Alphan, Arakan'da yaşanan insanlık dramını beyaz perdeye aktarıyor.Alphan, yazılı açıklamasında, senaryo ve yönetmenliğini...

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Murat Alphan, Arakan'da yaşanan insanlık dramını beyaz perdeye aktarıyor.

Alphan, yazılı açıklamasında, senaryo ve yönetmenliğini üstlendiği filmin çekimlerinin başladığını duyurdu.

Arakan'da Müslüman halka yapılan soykırımı, sinema filmiyle dünyaya duyurmak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Alphan, filmin çekimlerinin ekim sonunda biteceğini kaydetti.

Filmin, Aralık ayında vizyona gireceğini duyuran Alphan, şu ifadeleri kullandı:

"Arakan'dan Kaçış filmiyle, Arakanlı Müslümanların yaşamış olduğu zulmü, uğradıkları soykırımı tüm dünyaya anlatmış ve duyurmuş olacağız. Filmimiz çekimlerinde Hollywood tekniklerini kullanıyoruz. Büyük bir titizlilik ve özenle çekimlerine başladığımız filmimiz Türkiye sineması açısından da önemli bir tanıtım katkısı oluşturacaktır."

Filmin oyuncuları Ukraynalı oyuncu ve model Katerina Porokhniak, Mısırlı Sanatçı Amira Khaled Farrag, Muratcan Bozarlan, Bulut Efe, Orhan Efe, Melike Balçık, gazeteci Orhan Karakaş ve Şengül Kaya'dan oluşuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.