Arakanlı çocukların dramı fotoğraflarla anlatıldı

Arakanlı çocukların dramı fotoğraflarla anlatıldı
Nevşehir'de açılan ve Tayland-Myanmar sınırında ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Arakanlı çocukların dramını anlatan fotoğraf sergisi ilgi gördü

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Tayland-Myanmar sınırında yürütülen "Neşe Yuvası" adlı projeye gönüllü eğitimci olarak katılan yardımcı yönetmen Fatma Nur Başaran tarafından açılan ve ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Arakanlı çocukların dramını anlatan fotoğraf sergisi ilgi gördü.

Bölgede geçirdiği süre zarfında yaşadıklarını ve savaşın acı yüzünü fotoğraflayan Başaran, "Gülümsemenin Dili" adlı fotoğraf sergisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Nevşehir'deki bir alışveriş merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley tarafından açılışı yapılan sergideki 27 fotoğraf ilgi topladı. Fotoğraflarda, çocukların gülümsemeleri ve her şeye rağmen yaşama sevinçleri teması ön plana çıktı.

Fatma Nur Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiye ilginin fazla olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Savaşın acı yüzüne bu yolla dikkati çekmek istediğini belirten Başaran, "Bugüne kadar verdiğimiz emeklerin neticesinde açtığımız sergi amacımıza ulaşmamızı sağladı. Burada bulunan fotoğraflara genç yaşlı herkes ilgiyle bakarak bilgiler aldı. Gelen herkese oradaki hayata dair bilgiler verdim. Birçok ziyaretçimiz orada bulunan çocuklara nasıl yardım yapabileceklerini sordular. İnsanımız bu denli sıcak ve samimi yaklaştı. Beklediğimden daha da fazla ilgi gördüm." dedi.

Savaşın genç, yaşlı demeden herkesin hayatını kararttığını dile getiren Başaran, "Bölgede sadece çocuklar değil, yaşlı ve kimsesiz kadınlar da yaşıyordu. Oradaki kadınlar da kamptaki yetim çocuklara gönüllü annelik yapıyor. Kadınlar orman içerisinde bulabildiklerini yiyecek olarak kullanıyor. Orada kaldığım süre içerisinde en etkilendiğim olay, çocuklara dünyadaki tüm canlılara sevgi duyulmasının öğretilmesi oldu." ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açılan sergi bugün de gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.