Arap Birliği Suriye rejimini kınadı

Arap Birliği Suriye rejimini kınadı
KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı gerçekleştirilen saldırıları kınayarak, Birleşmiş...

KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı gerçekleştirilen saldırıları kınayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) Suriye rejiminin bütün ülke topraklarındaki saldırılarını derhal durdurması için harekete geçmeye çağırdı.

Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep’te sivillere karşı düzenlenen saldırılar nedeniyle Katar’ın çağrısı üzerine olağanüstü toplandı.

Bahreyn başkanlığında düzenlenen toplantıya, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi de katıldı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hillu, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı yapılan vahşeti kınamaktadır. Yapılan saldırılar uluslararası antlaşmalara aykırıdır. BMGK’yı Suriye rejiminin bütün ülke topraklarındaki saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye ve gereken kararları almaya çağırıyoruz.” dedi.

Hillu, saldırılara katkıda bulunan ve ortak olan tarafların er ya da geç uluslararası mahkemede yargılanması konusunda gereken bütün adımların atılması konusunda uluslararası topluma çağrıda bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.