Arap Mağrib Birliği Dışişleri Bakanları 34. Dönem Toplantısı

Arap Mağrib Birliği Dışişleri Bakanları 34. Dönem Toplantısı
Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Mesahil:- "Cezayir, Arap Mağrib Birliği'nin yapısında reforma gidilmesini ve kurucu tüzüğünün yeniden gözden geçirilmesini istiyor"

CEZAYİR (AA) - Cezayir'in Mağrib ve Afrika İşlerinden Sorumlu Delege Bakanı Abdulkadir Mesahil, Arap Mağrib Birliği'nin yapısının yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan habere göre, Mesahil, birliğin dışişleri bakanları dönem toplantısından önce yaptığı basın açıklamasında, Arap Mağrib Birliği'nin yapısının, terör, yasa dışı göç ve uyuşturucu ticareti başta olmak üzere günümüzdeki uluslararası ve bölgesel değişimlere uyum sağlayamadığını söyledi.

Mesahil, "Cezayir, üzerinden uzun zaman geçmesi nedeniyle Arap Mağrib Birliği'nin yapısında reforma gidilmesini ve kurucu tüzüğünün yeniden gözden geçirilmesini istiyor." dedi.

Yapılanmadaki reformun nasıl olması gerektiğine ilişkin detaylı bilgi vermeyen Mesahil, birliğin daha etkin rolünün olması, bölgedeki gençlik ve istihdam gibi ekonomiye ilişkin alanların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Arap Mağrib Birliği Dışişleri Bakanları 34. Dönem Toplantısı, Tunus'un ev sahipliğinde yarın başlayacak.

Fas'ın Marakeş kentinde 17 Şubat 1989 yılında kurulan Arap Mağrib Birliği'nin Libya, Tunus, Cezayir, Fas ve Moritanya olmak üzere beş üye ülkesi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.