Arap turistler Uludağ'dan vazgeçemiyor

Arap turistler Uludağ'dan vazgeçemiyor
Kayak ve kış turizmi sezonunun çoktan kapandığı Uludağ'da, yılın her döneminde bölgeye ilgi gösteren ve günübirlik turlarla gelen Arap turistlerden dolayı ilkbaharda da yoğunluk yaşanıyor - "Oteller bölgesi"nde kızakla kayıp, açık olan birkaç kafeteryada

BURSA (AA) - BATUHAN ATİK - Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, az miktarda kar olmasına ve kayak sezonunun kapanmasına rağmen özellikle Arap turistlerden büyük ilgi görüyor.

Günübirlik turlarla Bursa'ya gelen Arap turistlerin çoğu, kayak ve kış turizmi sezonu kapanmasına karşın Uludağ'ın doğal güzelliklerini görmeyi ihmal etmiyor. Özellikle hafta sonlarında bölgeyi tercih eden gruplar, hafta içi de Uludağ'ı kiraladıkları ATV adlı araçlarla veya yaya olarak gezip, açık olan az sayıdaki kafeteryada dinleniyor, bol bol öz çekim yapıyor.

"Oteller bölgesi"nin hemen hemen hiç kar bulunmayan yollarında temiz hava ve bol oksijenin keyfini yaşayan turistler, Cehennem Pisti'nde yaklaşık 5 santimetre karın üzerinde kızakla kayıyor, telesiyeje biniyor.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap turistlerin yılın her döneminde bölgeye geldiğini ve bu durumun turizmcileri çok memnun ettiğini söyledi.

Arapların, oteller kapalı olduğu dönemde bile günübirlik turlarla Uludağ'a geldiğini belirten Beceren, şunları kaydetti:

"Şu anda otellerimiz kapalı. Sadece teleferik ve telesiyej hizmetleri vermemize rağmen Arap ülkelerinden ve Afrika'dan gelen turistler özellikle İstanbul'dan ve Bursa merkezden günübirlik turlarla Uludağ'ı ziyaret ediyor. Bol oksijen alıp manzaranın tadını çıkarıyorlar. Bursa'yı gezmeye gelen Arap turistlerin yüzde 90'ı mutlaka Uludağ'a çıkıyor."

- "Manzaranın tadını çıkarıyoruz"

Turistlerden Lübnanlı Kerim Abdullah ise İstanbul ve Bursa'yı gezmek için Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Bursa kent merkezindeki gezisinin ardından Uludağ'a çıktığını dile getiren Abdullah, "Fazla kar yok ama Uludağ'ın manzarası ve havası bile gelmek için yeterli." dedi.

Katarlı Attab Seyyid de ülkesinin havasının hem çok sıcak olduğunu hem de hiç kar yağmadığını ifade etti.

Eşiyle son 5 yıldır ocak-nisan ayları arasında Uludağ'da tatil yaptıklarını aktaran Seyyid, "Uludağ çok serin, Bursa da çok güzel. Şu anda kayak yapamamamıza rağmen en azından telesiyeje binerek manzaranın tadını çıkarıyoruz. Türkiye, ülkemize göre çok gelişmiş bir ülke. Bu nedenle önümüzdeki senelerde de bu güzel ülkeye gelmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- Uludağ'a 5 ayda 31 bin Arap turist çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl mayıs-eylül dönemini kapsayan 5 aylık süreçte Bursa'ya 35 bin civarında Arap turist geldi.

Çoğunluğu Kuveytli, Katarlı, Suudi Arabistanlı ve Suriyelilerden oluşan Arap turistlerden yaklaşık 31 bini gerek teleferikle gerekse de turlar aracılığıyla karayolunu kullanarak Uludağ'a çıktı. Turistlerin büyük bölümü bu dönemde günübirlik ziyaretçi olarak Uludağ'da vakit geçirdi.

Bursa'ya gelen yabancı turistlerin yüzde 35'ini oluşturan Arap turistlerin yarısının Uludağ'ı ilkbahar ve yaz aylarında, yüzde 40'ı kış mevsiminde, yüzde 10'u da sonbaharda ziyaret ettiği bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl Bursa'ya gelecek Arap turist sayısında artış beklediklerini belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.