Arazisini Sığınmacılara Açtı

Arazisini Sığınmacılara Açtı
Akçakale'deki bir çiftçi, arazisine yaptırdığı yaklaşık 50 bin liraya mal olan 6 odada, Suriyelileri iş bulup ayakları üzerinde durana kadar misafir ediyor

ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak derme çatma çadırlarda hayatlarını sürdüren Suriyelilerin zor koşullardaki yaşamlarına gönlü razı olmayan Şanlıurfalı bir çiftçi, arazisinin kullanmadığı kısmına yaptırdığı 6 odada, Suriyelilere kendi ayakları üzerinde durana kadar kol kanat geriyor.

Akçakale ilçesi Ceylanlı Mahallesi'nde çiftçilik yapan İsa Takkuş (52), Suriye'den gelen ve kalacak yeri olmayan Suriyeli aileleri misafir etmek amacıyla arazisinin kullanmadığı bölümüne 2 yıl önce yaklaşık 50 bin lira harcayarak içinde tuvaleti ve banyosu bulunan, elektriği ve suyu bağlı 6 ailenin barınabileceği 6 oda yaptırdı.

Suriye'den geldikten sonra imkanı olmadığı için çadırda yaşayan Suriyelileri misafir eden Takkuş, bu ailelere kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdürecek duruma gelene kadar sahip çıkıyor.

İş bulup kiraladıkları evlere çıkan ailelerin yerine çadırlarda yaşayan Suriyelilerin geldiği odalar, adeta "geçici barınma merkezi" gibi ailelerin imdadına yetişiyor.

Hayırsever çiftçi İsa Takkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaştan kaçarak Akçakale ilçesine gelen Suriyelilerin durumlarına çok üzüldüğünü, bu nedenle arazisinin kullanılmayan kısmına 6 oda yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

Misafir ettiği Suriyelilere elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştığını aktaran Takkuş, "Elektriği ve suyu olmayan, derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelileri görünce yaklaşık 2 yıl önce bana ait arazinin kullanılmayan tarafında ailelerin kalabileceği 6 ayrı oda yaptırdım. Böylelikle iş buluncaya kadar veya daha iyi imkanlara sahip oluncaya kadar Suriyeli aileleri bu odalarda misafir ediyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.