Uğur Özteke

Uğur Özteke

ARENA’DA SİGARA İÇMEK SERBEST Mİ OLDU?

ARENA’DA SİGARA İÇMEK SERBEST Mİ OLDU?

Atiker Konyaspor-Shakhtar Donetsk maçını izlerken şehir adına bir tarihe tanıklık etmenin gururunu yaşıyorduk.

Bize tarihinde ilk kez böyle bir mutluluğu yaşamamıza vesile olan tüm yöneticilerimize, teknik heyete, futbolcularımıza, muhteşem taraftarımıza ve görünmeyen gizli kahramanlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz.

Arena’ya gelen on binler bu atmosferi, tadı doyasıya yaşadılar.

Bence maçın sonucu hiç önemli değildi.

Burada ortaya konulan, dahası konulmaya çalışan futbola da fazla kafayı takmamak gerekir.

Çünkü rakip Shakhtar Donetsk’i ilk defa canlı olarak izlerken adamların top çevirmesinden, futbol disiplinlerinden, ezbere gözü kapalı top oynamalarından ve makine gibi 90 dakika bıkıp usanmadan aynı hareketleri yapmalarından tribünde bizim başımız dönüyordu.

Bu yüzden de sahadaki futbolculara diyecek hiçbir söz bulamayız.

İnanın Real Madrid’i, Barcelona’yı, Inter’i, Bayern Mühin’i, Roma’yı kendi sahalarında hem lig hem de Şampiyon Kulüpler Kupası maçlarında canlı olarak izledim.

Hiç biri bu Shakhtar Donetsk kadar disiplinli değildi.

Rakibi izlerken futbol adına zevk alsam da, rakip olduğu için bu futbol bana acı verdi durdu.

Hâlâ düşünüyorum ve işin içinden çıkamadım. Bu takım bu kadar mı süperdi yoksa biz bu kadar mı etkisiz kaldık?

Neyse bunun değerlendirmesini başka zaman da yaparız inşallah ama Konyaspor geçen yıl da bu yıl da hiç kimsenin hayal dahi edemediği bir başarıyı yakalayarak Konya’ya tarihi sezonlar yaşatıyordu. Bu yüzden emeği geçenlere, ter dökenlere minnettarız.

…………….

Arena doksan dakika boyunca taraftarın sayesinde muhteşemdi.

Ancak ben Arena’nın doluluğu ve bölgede yapılacak farklı etkinlikler ile bir bayram atmosferinde olmasını dahası olacağını hayal ediyordum.

En azından Konya’ya ilk kez gelen bir takımla yöneticileri ile hatta 26 gazetecisi ile bu insanların beyinlerinde derin izler bırakmalıydık. Bunu göremedik.

İnşallah bundan sonraki müsabakalar için yöneticilerimiz bu tür faaliyetleri düşünürler.

………….

Gelelim esas bugün için yazmak istediğimiz konuya.

Dahası bizim de çirkinliğine bire bir şahit olduğumuz konuya.

Maçı basına ayrılan bölümde Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin Altay ile izlerken hemen sol yanımızda bir grup vardı ki doksan dakika boyunca soğuk havada çaylarını kahvelerini yudumlayıp ısındılar. Ama bu grupta bir de sigara tiryakileri vardı ki maç boyunca hatta maçtan önce bile sigaralarını tüttürüp püfür püfür dumanlayıp durdular.

Biz bizim Hüseyin ile iki de bir yan tarafımıza bakıp “Maçlarda sigara içmenin ne zaman yasaklaştığını?” konuştuk.       

Ama bunu yazmayı hiç düşünmemiştik.

Zaten düşünsek fotoğraflardık.

Ne var ki bir sporsever dostumuz bakın önce tribünden cep telefonu ile çektiği birkaç kare fotoğrafı bizimle paylaşırken şöyle diyordu;

1-124.jpg

“Uğur Abicim;

Bu kişinin sağ elinde sigara var. Sigara içenin yanlarında da emniyet ve saha özel güvenlik görevlileri var. Buna rağmen rahatlıkla maç içinde tribünde çekinmeden içtiler. 40 bine yakın seyircinin bulunduğu ve sigaranın kapalı ve açık alanlarda içilmesi yasak olduğu bir ortamda böyle küçükken önlem alınmaz ise gelecekte stadın içi mangal dumanı gibi sigara dumanıyla dolar.

Ayrıca bizler bu stada ailecek çocuklarımızla gitmekteyiz. Bu kişilerin pis dumanlarını çekmek durumunda değiliz.

Zaten çoğu kişi saklı içiyordu. Baktılar ki emniyetten bir tepki yok açıkça ellerinde dumanı çıkartarak rahatlıkla içtiler.

O zaman devre arasına kadar sigara içmeyen ve sigara kullanmayan kişiye saygı gösteren tiryakilere ve sigara içmeyenlere bu içenlerin yaptıkları saygısızlık olmuyor mu?

2-106.jpg

“Burada da emniyet görevlisi bir arkadaşımız spor foto muhabiri gibi maçta karşılaşmanın pozisyonlarını çekmekte. Sanırım bu arkadaş da görevini unutup foto muhabirliğine sizin gibi gazeteciliğe soyunmuş. Çünkü yanında tribündeki sigara içenleri ve uyumu bozanların resmini çekmesi gerekiyordu.

Hoşça kal abi”

……………

Okuyucumuzun gönderdiği fotoğraflara biraz daha dikkatli baktım. Sanki görevli polis arkadaş pozisyonları çeker gibi yapıp karşı tribünleri çekiyor gibi geldi ama. Biz yine de okurumuza duyarlılığı için teşekkür ederiz.

ÇEKİRDEK YASAĞI GELMİŞ

Bu arada kim yaptı kim etti ise Arena’da başta çekirdek olmak üzere kabuklu yemiş yemek yasaklanmış. Bunu da bize bir okurumuz iletmiş bizde buradan yetkililere seslenmiştik. Bu duyarlığı gösterenlere spor kamuoyu adına teşekkür ederiz.

AYKUT HOCA İLE OYNAŞMAYIN

Bayram süresince hep ekonomiyi ve FETÖ’yt konuşmadık.

Sporun nerede ise her branşını konuştuk. Tabii ki Konyaspor’umuzu da. Ve çok üzülecek bir şeye sahip olduk. Konyaspor kulübünde köklü personel değişiklikleri oluyormuş.

Olmuş ve bundan sonra da olacak gibi. Bunlar her kulüpte olur ve olacaktır da. Yönetimin alacağı kararlara saygı duyulmalıdır. Bu kararların kulübe artı mı getireceği yoksa eksi mi getireceğini zaman gösterir.

Yalnız bizim canımızı sıkan konu bu konularda son derece hassas, duygusal ve duyarlı olan Aykut Kocaman’ın tavrını merak etmeye başladım.

Bize gösterilen sosyal medya adreslerinde Galatasaraylı ve Aykut Kocaman antipatisi olan isimlerin kulüpte görev almaları inanın Hoca’yı üzer. Bizim bildiğimiz Aykut Hoca da pire için yorganı yakar.

Bu yüzden yöneticilerimize “aman biraz daha dikkat” demek zorunda hissettik kendimizi.

BAZI YÖNETİCİLER ŞİMDİDEN “YOKUM” DEMİŞ

Tabii Konyaspor kongreye de hazırlanıyor. Bu işlere de ısrarla ve inatla girmeyeceğiz.

Sadece şunu bilir ve sadece şunu söyleriz ki “Konyaspor’da Tahir Başkan’ın istemediği hiç kimse Başkan filan olamaz”.

Biz bu bölümde bugünlük şunu söyleyelim bugün Konyaspor yöneticisi olmanın gururunu yaşayan bazı isimler seneye nasıl bir gurur olursa olsun yokuz demişler.

Bence bu da düşünülmesi gereken başka bir önemli detay.

Bugünlük Konyaspor mevzusu yeter diye düşünüp yarın görüşmek ümidi ile hoşça kalın diyoruz.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yükselmek için yüksek düşünmeliyiz

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Cami avlusunda cenazelerin yanından geçen otomobil sürücüsü yüksek sesli müziğinin sesini kıstığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR