Uğur Özteke

Uğur Özteke

Arena’nın dumanı da dumanı….

Arena’nın dumanı da dumanı….

Zaman zaman çok kızıp bunalsam da bu şehri de bu şehrin insanını da seviyorum. Aşağıdaki yazıyı okurumuz Fikret Coşar Bey kaleme almış. Antep maçından bu yana da bekliyor. Niye? Çünkü Cumartesi günü yine yeni bir maçımız var.

İzninizle önce Fikret Bey’in isteğine ve bizimle paylaştığı fotoğraflara göz atalım.

                 STADYUM ATMOSFERİ

Konya’mıza kazandırılan yeni eserlerden biri olan stadyum futbol severler için çok güzel oldu. Temelinden bitişine kadar yakından takip ettiğim, …… Mühendisliğe nasip olduğundan çorbada bir tuzumuz olduğu, yapımında emeğimiz geçtiği içinde ayrıca mutlu olduk.

Bence stadyumdan öte bir sahne gibi oldu. Stadın neresinden seyredilirse seyredilsin zevk veren bir yapı. Bütün bu güzelliklere ilaveten Milli maçların Konya Stadı’nda oynanması ve bu maçları izleyebilmek ve mili takımında buradan Avrupa Kupası finallerine gitmeye hak kazanması ayrıca sevindirdi. Konya hem ülkede hem dünyada gündeme oturmuş oldu.

Bütün bu güzelliklerin yanında benim gibi birçok insanın rahatsız olduğu bazı şeyleri gündeme getirmek istedim.

Birincisi yanlış bilmiyorsam sigara içilmesinin yasak olduğu halde bazı sorumsuz kişiler özellikle sigara içme yeriymiş gibi stadyumda maç seyrederken sigaranın birini bitirip diğerini yakıyor, duman altı oluyoruz, gözlerimiz yanıyor üstümüze başımıza leş gibi sigara kokusu siniyor.

Bu işe el atacak sorumlu bir kimse yok mu?

 

foto-1-083.jpg

 

Ne güzel insanlar, yeni yeni aileleri ile çoluk çocuk maç izlemeye geliyor. Çocuklara hem kötü örnek oluyor hem yazık ediliyor. Ara koridorlar da ayrı bir çile. Dumandan boğulmadan mescide, kafeteryaya ulaşmak ayrı mesele.

Düşünsenize binlerce sigara aynı anda üfleniyor. İçeride göz gözü görmüyor. Tamam, kendilerini zehirlemeye aldırış etmiyorlar ama başkalarına zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Sigaradan kanser olmaya kesin aday bu insanlara da özel bir yer yapılıp havalandırması ve fanı çok iyi çalışan özel yerlerde kendilerini zehirleyebilirler! Ama lütfen diğer insanlara acıyın.

 

 

foto-2-082.jpg

İkincisi, bu sigara dumanları yetmiyor gibi misafir tribünün yanındaki restorandın etrafa yaydığı odun dumanı da ayrı bir dert. Odun ateşli bol dumanlı bir ocak! 

Tribünde oturan yetkiler bunu da görüp ya havalandırmasını iyi yaptırtıp bacasını tavandan çıkmasını sağlansın. Ya da bol dumanlı ocağa izin verilmesin. Her tarafa duman atıp nefes alamaz hale getiriyor. Buna da bir çözüm bulunabilir mi?

Duman altı olmak için kombine almıyoruz. Çoluk çocuk arkadaşlarla temiz bir havada maç seyretmek istiyoruz. Çekirdek çitilmesini engelledikleri gibi SİGARA ve DUMAN’dan da bizleri kurtarsınlar, yoksa maçları evden seyretmek durumunda kalacağız.

İlginize şimdiden çok teşekkür ederiz.”…

………..

Bizde yetkililerimizin ilgisine şimdiden teşekkür ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Empati yapmayı öğrendiğimiz anda daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR