Arjantin'de eski devlet başkanına dolandırıcılık suçlaması

Arjantin'de eski devlet başkanına dolandırıcılık suçlaması
Fernandez hükümetinin, ülkede dolar piyasasını hileyle kontrol ettiği öne sürüldü

BUENOS AIRES (AA) - Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez, hükümetinin ülkede dolar piyasasını hileyle kontrol ettiği iddiasıyla devleti dolandırmakla suçlandı.

Federal Hakim Claudio Bonadio, Fernandez'in görevden ayrılmadan önce Merkez Bankası'nı, doları suni biçimde düşük fiyattan satmaya yönlendirdiğini savundu.

Bonadio, Arjantin pesosunu şişirmek amacıyla türev ürünlerin piyasa değerinin altında satılması planının, Fernandez'in onayı olmadan hayata geçemeyeceğini söyledi.

Düşük fiyattan dolar satışlarının, Merkez Bankası rezervlerinde de keskin bir düşüşe neden olduğu belirtildi.

BBC'nin haberinde de düşük fiyatlı satışların devlete maliyetinin 5,2 milyar dolar olduğu, eski Ekonomi Bakanı Axel Kicillof, eski Merkez Bankası Başkanı Alejandro Vanoli ve dönemin diğer 12 hükümet görevlisinin daha dolandırıcılıkla suçlandığı kaydedildi.

Arjantin'de 2007-2015 yılları arasında iktidarda olan Fernandez, yanlış bir şey yapmadığını ve siyasi zulmün kurbanı olduğunu savundu.

Arjantin'de dolandırıcılık, 5 ila 20 yıl hapisle cezalandırılabiliyor.

Güney Amerika ülkesinde iktidarı sırasında yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kalan ve geçen aralık ayında görevden ayrılan Fernandez'in adı, gayri meşru biçimde zenginleşme ve para aklama iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda da geçiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.