Arjantin’den Brezilya lideri Rousseff’e destek açıklaması

Arjantin’den Brezilya lideri Rousseff’e destek açıklaması
Arjantin, ülkedeki siyasi kriz nedeniyle protestoların hedefi olan Brezilya Devlet Başkanı Rousseff’e destek verdi

BUENOS AİRES (AA) – Arjantin hükümetinden, Brezilya’da haftalardır devam eden siyasi kriz nedeniyle protestoların hedefi olan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’e destek açıklaması geldi.

Düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtlayan Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra, Brezilya konusunda “Devlet Başkanı Rousseff’i destekliyoruz ve Brezilya’daki krizin demokratik çerçevede çözülmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Brezilya’nın Arjantin’in dış ticaretinin yüzde 40’ını oluşturduğunu vurgulayan Malcorra, güçlü bir partnere ihtiyacı olduklarını söyledi.

Malcorra, hafta sonunda Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) ve Güney Amerika Uluslar Topluluğu’nun (UNASUR) dönem başkanlığını yürüten Uruguay’ın Dışişleri Bakanı Rodolfo Nin Novoa ile de Brezilya konusunu ele aldıklarını belirtti.

Arjantin Dışişleri Bakanı, Brezilya’daki kriz sonrasında MERCOSUR bünyesinde üye ülkelerdeki mevkidaşlarının katılacağı acil bir toplantı düzenlenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti ancak üye ülkelerin dışişleri bakanlarının yoğunluğu nedeniyle en azından video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirilerek Brezilya hükümetine kurumsal destek verilmesinin planlandığını kaydetti.

Brezilya'da geçen hafta, hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın, hükümet genelsekreteri olarak atanmasının protesto edildiği gösterilere yaklaşık 3 milyon kişi katılmıştı.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff karşıtları, iki hafta önce hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Silva'nın, hükümet genelsekreterliğine atanmasının kendisini dokunulmazlıkla korumak için atılan bir adım olduğunu iddia etmişti.

Toplumun yanlış bilgiler ve uygulamalar, anayasal güvencelerin ihlal edildiği iddiaları, olayların abartılmasıyla provoke edildiğini söyleyen Rousseff, "Darbeler bu şekilde başlar" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.