Arkas Trio Sanatseverlerle Buluştu

Arkas Trio Sanatseverlerle Buluştu
Arkas Trio, "Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi Sergisi"nde konser verdi

İSTANBUL (AA) - Arkas Trio, "Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi Sergisi"nde İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Arkas Holding ve Vasarely Vakfı iş birliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi desteğiyle hayata geçirilen "Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi Sergisi" kapsamında Tophane-i Amire Kültür Ve Sanat Merkezinde konser veren Arkas Trio, sanatseverlere sergi ve müzik keyfini bir arada yaşattı.

Arkas Trio'nun kemancısı Tuncay Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arkas Trio'nun 6. yılında Londra'dan sonra Türkiye'de açılan büyük ressam Vasarely sergisine eşlik ettiğini belirterek, "Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Schubert ve Mendelssohn’un eserlerini Tophane'de çalmak çok gurur verici." dedi.

Grubun piyanisti Emre Elivar ise çok özel bir sergi kapsamında konser vermenin kendileri için gurur verici olduğunu, yarın da Mersin'de konser vereceklerini belirtti.

Kendi kuşaklarının en önde gelen sanatçıları olarak tanınan, kemancı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar ile Alman viyolonselist Gustav Rivinius’tan oluşan Arkas Trio, konserde müzikseverlere Schubert ve Mendelssohn’un eserlerini çaldı.

Ressam Victor Vasarely’nin farklı sanat dönemlerine ait 90'a yakın resim, heykel, tasarım ve duvar halısı çalışmalarından oluşan kapsamlı sergi ise Güney Fransa’daki Aix en Provence kentinde bulunan Victor Vasarely Vakfı, Victor Vasarely Müzesi, Budapeşte Güzel Sanatlar Müzesi, Renault Kurumsal Koleksiyonu ve Arkas Holding Koleksiyonu katkılarıyla gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.