Arkeoloji öğrencilerine "su altı dalış" eğitimi

Arkeoloji öğrencilerine "su altı dalış" eğitimi
DÜBİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yağlıoğlu:- "Yüzeyde olduğu gibi su altında da bir çok tarihi kalıntı var. Bu kalıntıları araştırırken öğrencilerimizde de yararlanacağız"

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerine su altında da araştırma yapabilmeleri için " su altı dalış" eğitimi veriliyor.

DÜ Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİYOM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin Akçakoca ilçesi Kale Plajı'nda verildiğini söyledi.

Arkeoloji öğrencilerinin eğitim sayesinde su altında araştırmalar yapacağını belirten Yağlıoğlu, "Öğrencilerimiz bir yıllık eğitimi tamamladıktan sonra uluslararası dalış sertifikası sahibi olacak. Bu eğitim su altı kazı ve araştırmaları için çok önemli. Yüzeyde olduğu gibi su altında da bir çok tarihi kalıntı var. Bu kalıntıları araştırırken öğrencilerimizde de yararlanacağız. Eğitimlere isteğe göre 3 ve 4. sınıf öğrencileri katılabiliyor." diye konuştu.

DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bilir de eğitimin öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri açısından çok önemli olduğunu anlattı.

Buradan yetişecek dalgıçların eğitmen seviyesine ulaşacağına işaret eden Bilir, "İleride Akçakoca'da dalış merkezi açılacak. Su altı arkeologlar açısından büyük öneme sahip. Öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim verip yarının önemli arkeologları olmasını sağlamaya çabalıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.