Arnavutluk Başbakanı Rama, Obama ile görüştü

Arnavutluk Başbakanı Rama, Obama ile görüştü
TİRAN (AA) - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, ABD'ye resmi ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.Arnavutluk Başbakanlığından...

TİRAN (AA) - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, ABD'ye resmi ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.

Arnavutluk Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Obama'nın iki ülke arasındaki ortaklığın daha da güçlenmesi gerektiğine işaret ettiği ve Arnavutluk'un bölgede önemli bir rolü bulunduğunu söylediği aktarıldı.

Obama'nın, Arnavutluk'taki okullarda dini eğitim verilmesinin gündeme gelmesini memnuniyetle karşıladığını ve böyle bir adım için hem talep hem de ilginin olduğunu dile getirdiği belirtilen açıklamada, ayrıca okullarda verilecek dini eğitimin gençleri aşırıcılık ve radikalizm propagandasından korumak için de önem taşıdığına işaret ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Rama'nın da Arnavutluk'un yeni dış siyasi dinamiğinin ülke itibarına büyük bir katkı sağladığını dile getirdiği, bu konuda Beyaz Saray'ın onayını ve desteğini aldıklarını ifade ettiği bildirildi.

AB Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de görüşen Rama'ya ABD'deki temaslarında Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ve İçişleri Bakanı Saimir Tahiri de eşlik ediyor.

Arnavutluk Başbakanı Rama, Obama ile görüştü

Arnavutluk Başbakanı Rama, Obama ile görüştü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.