Arnavutluk Başbakanı Rama'dan "silahlanma" tepkisi

Arnavutluk Başbakanı Rama'dan "silahlanma" tepkisi
Rama, eski başbakanlardan Sali Berisha'nın "halkın silahlanması gerektiği" yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, Berisha hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti

TİRAN (AA) - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, eski başbakanlardan Sali Berisha'nın "halkın silahlanması gerektiği" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Rama, hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Berisha'yı "silahlı ayaklanmanın önderi" olarak nitelendirirken, böyle bir kişinin normal bir ülkede bugün savcılık önünde olması gerektiğini vurguladı.

Berisha'nın halka silahlanma çağrısında bulunması hakkında soruşturma başlatılmasına ek bir sebep olduğunu kaydeden Rama, "Sali Berisha bugüne kadar yaptıkları için soruşturulmadı. Adalet reformlarımız oylanmadığı ve uygulanmadığı sürece dün yaptığı açıklama nedeniyle de soruşturulamayacak.'' ifadesini kullandı.

Sali Berisha'nın açıklamalarına tepki gösteren bir diğer isim İçişleri Bakanı Saimir Tahiri de Berisha'nın yaptığı silahlanma çağrısının suç olduğunu kaydetti.

Arnavutluk Meclisi Etik Komisyonu ise Arnavut Sosyalist Partisi milletvekillerinin talebi üzerine halen milletvekilliği görevini sürdüren Berisha'yı 10 gün meclis çalışmalarından uzaklaştırma kararı verdi.

Eski Başbakan Berisha, dün mecliste yaptığı konuşmada, "Bugün Arnavutlardan bir isteğim var. Kendilerini ve malvarlıklarını koruyabilmeleri için onlara silahlanmaları çağrısında bulunuyorum." ifadesini kullanmıştı.

Berisha'nın konuşmasının ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.