Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani Hırvatistan'da

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani Hırvatistan'da
Nishani, Cumhurbaşkanı Kitarovic, Meclis Başkanı Reiner ve Başbakan Oreskovic ile görüştü

ZAGREB (AA) - Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Hırvatistan'daki temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ile bir araya geldi.

Alınan bilgiye göre, başkent Zagreb'deki cumhurbaşkanlığı rezidansında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra NATO'nun Balkanların batısındaki genişleme süreci, terörizm tehlikesi ve sığınmacı krizi ele alındı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani, iki ülke arasında iyi siyasi ilişkiler, ortak bir tarih ve NATO çerçevesinde iş birliği bulunduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Nishani, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için büyük bir potansiyel olduğunu kaydetti.

Nishani, ülkesinin AB'ye üyelik sürecinde verdiği destekten dolayı Hırvatistan'a teşekkür ederek, bu ülkenin üyelik sürecindeki tecrübelerinin Arnavutluk için faydalı olduğunu vurguladı.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarovic ise iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin, Avrupa'nın güneydoğusundaki diğer ülkeler için de örnek olabileceğini vurgulayarak, Hırvatistan'daki Arnavut azınlığın bir arada yaşam konusunda gösterdiği olumlu tutuma dikkati çekti.

İki ülkenin NATO'nun "açık kapı" politikasına tam destek verdiğini anımsatan Kitarovic, bu çerçevede, tüm batı Balkan ülkelerinin NATO üyeliğini de desteklediklerini bildirdi.

Nishani, Zagreb'deki temasları kapsamında ayrıca Meclis Başkanı Zeljko Reiner ve Başbakan Tihomir Oreskovic ile ayrı ayrı görüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.